Nove posodobitve bodo tekmi za svetovni pokal naredile še bolj privlačne za gledalce, tekmovalcem pa dale dodatno udobje, so danes sporočili iz organizacijskega komiteja pokala Vitranc. Tako veleslalomska kot slalomska tekma sodita v sklop tekem za svetovni pokal alpskih smučarjev.

Kranjsko Goro in prizorišče tekem svetovnega pokala v Podkorenu si je prav v teh dneh ogledala nova tehnična ekipa moških tekem svetovnega pokala v okviru Mednarodne smučarske zveze Fis. Marcus Waldner kot novi direktor tekem in Emmanuel Coulder kot direktor tehničnih disciplin, ki sta zamenjala legendarnega direktorja svetovnega pokala za moške Güntherja Hujare ter direktorja tehničnih disciplin Hansa Pierna, sta s slovenskimi organizatorji podrobno pregledala slalomsko in veleslalomsko progo.

Udobneje bo tudi gledalcem in trenerjem

Organizacijski komite pokala Vitranc bo še pred začetkom nove tekmovalne sezone uredil še nekaj novosti, ki so pomembne za gledalce. Gre za tribuno ob tekmovalni progi in nove nižje zaščitne mreže, ki bodo omogočale boljšo vidljivost za gledalce ob progi. Za trenerje bodo postavili nov podest za spremljanje tekmovanja na sredini proge,

Na progi Podkoren pa bo delovno že ob koncu poletja. Organizatorji pokala Vitranc bodo s pomočjo RTC Žičnice Kranjska Gora in ob finančni podpori občine Kranjska Gora ter Fundacije za šport in iz lastnih sredstev obnovili eno izmed dveh črpališč za dovod vode do snežnih topov na smučarskem poligonu in s tem omogočili večje kapacitete pretoka vode ter posledično hitrejše zasneževanje.

Generalni sekretar Organizacijskega komiteja s srečanjem zadovoljen

Generalni sekretar Organizacijskega komiteja Pokala Vitranc Srečko Medven je bil s srečanjem z novima vodilnima možema vidno zadovoljen: "Po odličnem sodelovanju z Güntherjem in Hansom ni dvoma, da bomo tudi z Marcusom Waldnerjem in Emmanuelom Coulderjem nadaljevali na enaki ravni. Všeč nam je, da želi novo vodstvo tekme narediti še bolj atraktivne, kar bo zagotovo privabilo več gledalcev pred ekrane in predvsem na prizorišča."

Sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju se bo odprla z uverturo na ledeniku Rettenbach nad Söldnom 25. in 26. oktobra, najprej z ženskim in nato še moškim veleslalomom.