Kot navajajo organizatorji, je bila odlična medijska pokritost. Novinarji so o tekmi objavili nekaj več kot 1000 člankov in drugih prispevkov. V neposrednem televizijskem prenosu so si tekmovanje lahko ogledali gledalci v 17 državah Evrope, Azije in Severne Amerike, v obliki novic in magazina pa so Pokal Vitranc videli na vseh petih celinah.

Dva brezplačna poligona dobro služita slovenskim reprezentancam in klubom

V Kranjski Gori sta od te sezone dalje vsem smučarskim klubom brezplačno v času obratovanja žičnic na voljo dva smučarska poligona (Podles in Podkoren) za treninge vseh selekcij. Odziv smučarskih klubov je bil pričakovan, saj so bili do sedaj treningi vedno pomaknjeni na obrobje oziroma v čas, ko smučišča niso bila zasedena z rekreativnimi smučarji, ki so seveda glavni vir prihodkov smučarskih centrov.

Organizatorji Pokala Vitranc pravijo, da je RTC Žičnice Kranjska Gora skupaj s SZS in ASK Kranjska Gora pokazal pot, kako se da omogočiti treninge tudi v času običajnih obratovalnih ur smučišč. Zaradi slabih snežnih razmer sta sicer oba poligona začela z delovanjem šele februarja, a je bil kljub temu na poligonu Podles opravljen 101 trening (ženska A reprezentanca in 17 klubov) in 14 tekmovanj, na poligonu Podkoren pa 21 treningov reprezentanc SZS (moška in ženska A in B, mladinska reprezentanca), devet treningov slovenskih klubov in osem treningov tujih reprezentanc.

Poleti bodo obnovili črpališče vode v Podkorenu

OK Pokal Vitranc je potrdil tudi plan investicij za prihodnjo sezono. V poletnem času bodo organizatorji Pokala Vitranc s pomočjo RTC Žičnice Kranjska Gora in ob finančni podpori občine Kranjska Gora ter FŠO in iz sredstev Pokala Vitranc obnovili eno izmed dveh črpališč vode na smučarskem poligonu Podkoren in s tem omogočili večje kapacitete pretoka vode ter posledično hitrejše zasneževanje.

Vitranc po organizaciji spada v sam svetovni vrh

Generalni sekretar Organizacijskega komiteja Pokala Vitranc, Srečko Medven, pa dodaja: "Letošnji Pokal Vitranc je spet prejel tudi odlične ocene s strani Mednarodne smučarske zveze. Število gledalcev na samem tekmovanju v obeh dneh pa nam daje zagotovilo, da delamo dobro in da smo na pravi poti, da ponovno postavimo alpsko smučanje na mesto, ki mu v slovenskem prostoru pripada. Z organizacijskega vidika smo v samem svetovnem vrhu, upamo pa, da nam bo lahko sledilo tudi novo vodstvo alpskih disciplin, ki obljublja prenovo alpskega smučanja od temeljev navzgor. Prav zato upamo, da bomo kmalu videli tudi kakšnega domačega tekmovalca v finalni vožnji na Pokalu Vitranc."

V 2014/15 Pokal Vitranc ostaja predzadnja postaja moške smučarske karavane. V Kranjski Gori se bodo najboljši smučarji sveta ustavili 14. in 15. marca 2015.