Pralne prevleke

Ste morda odšteli veliko denarja za lepo pohištvo, zdaj pa je prekrito z neprivlačnimi odejami za domače ljubljenčke, ki se za povrh še ne ujemajo? Seveda živali lahko navadite, da ne skačejo na sedežno garnituro; če pa je za to že veliko prepozno, imamo še nekaj drugačnih idej. Kupite sedežno pohištvo, ki ga lahko preoblečete in prevleke operete, ali pa več enakih enobarvnih prekrival, ki se ujemajo z vašim pohištvom. Poleg tega imejte vse dvojno, tako da pregrinjala in prevleke lahko zamenjate in operete.

Lepa pasja in mačja ležišča

Če je mogoče, navadite pse in mačke počivati na lastnem ležišču. Poiščite takšne, ki se ujemajo z vašo notranjo opremo ali so vsaj nevtralne barve in brez vzorca. Prav tako je odlično, če imajo snemljivo prevleko, ki jo lahko operete. Če ima vaš kosmatinec še dodatno ležišče v spalnici, ga lahko podnevi potisnete pod posteljo. V dnevno sobo pa lahko namestite tudi pravo pravcato pasjo ali mačjo zofo.

Ujemajoče se preproge

Bolj priročno je imeti lesena tla, ki jih je lažje čistiti; če pa vseeno vztrajate pri preprogi, izberite takšno, ki se ujema s kožuhom domačega ljubljenčka. Tako dlake ne bodo preveč opazne in vam ne bo treba ves čas sesati.

Mačje stranišče v kosu pohištva

Najlažje je mačje stranišče postaviti v prostor, ki ni preveč obiskan: denimo v pralnico. Če pa je v kopalnici oziroma tam, kjer ga dobro vidite, lahko poiščete tako imenovana pokrivala za mačja stranišča, ki jih v tujini že dobro poznajo. Lahko ga naredite tudi sami. Kupite kos pohištva z vratci; vanj položite stranišče, v vratca pa izrežite odprtino.

Osvežilec zraka

Ko dlje časa živite z domačimi ljubljenčki, njihovega vonja po navadi niti več ne zaznate, gostom pa je lahko vseeno neprijeten. V veliko pomoč vam bo osvežilec zraka – dišeča sveča ali naravne arome, preden dobite obiske, pa lahko na štedilnik postavite tudi lonec vode z narezano limono in pustite, da počasi vre.

Pospravljene igračke

Pasje in mačje igrače sproti pospravljajte v veliko košaro. Prav tako pazite, da vam njihova ležišča niso na poti, saj se lahko kdo še spotakne. Pa tudi vaši ljubljenčki ne bodo želeli počivati sredi prostora. Varni se namreč počutijo samo, če imajo za sabo steno, pred sabo pa pregled nad celotnim dogajanjem.

Vir: www.care2.com