Od blazin do vrhunskega dizajna

Če ne najdete svoje mačke v stanovanju, je morda čas, da ji preskrbite čisto njeno ležišče. Mačke največkrat najdejo udoben kotiček, kamor ležejo (in kjer pravzaprav ne želite, da bi), na primer koš za perilo, posteljo ali vaš najljubši fotelj. Za seboj pa seveda pustijo šope dlak. Ko izbirate mačjo posteljico, vam je na voljo ogromna izbira, ki sega od preprostih blazin, ki jih položimo na mačkino najljubše mesto za počivanje, do mini pohištva, ki se sklada z vašo notranjo opremo. Nekatera ležišča so že plod pravega industrijskega dizajna – vse za to, da bi se vaše kosmatinke počutile najbolje.


Najpomembnejša lastnost, ki jo morate pri izbiri ležišča upoštevati, je, da se bo vaši mački zdelo dovolj udobno. Ovalna blazina z dvignjenimi robovi je odlična izbira, saj se mačke v njej počutijo zaščitene, poleg tega pa zadržuje njihovo telesno temperaturo, kar je pomembno pozimi, ko so rade na toplem. Če je stanovanje hladno, razmislite o grelni blazini, ki jo položite v posteljico. Poleti mačkam zadošča preprosta blazina, preoblečena v pliš, ali samo odejica, položena na mesto, kjer spi. Pomembno je, da ležišče postavite na mirno mesto, ki pa ima dovolj dober pregled nad hišnimi aktivnostmi, saj jih mačke rade spremljajo.


Mačje ležišče naj bo pralno

Mačje ležišče naj bo pralno. Kaj vam pomaga lep dizajn, če pa je na njem polno dlak in madežev, ki jih ne morete očistiti. Mačke dobršen del odpadle dlake pustijo prav na svoji posteljici, zato je dobro izbrati ležišče s snemljivo prevleko, ki jo enostavno operete v pralnem stroju. Seveda pa naj bo dovolj vzdržljiva, da bo prestala številna pranja, in hitro sušeča, da se na vlažnem polnilu ne začne nabirati plesen. In ne nazadnje, ležišče naj pristaja tudi k vaši notranji opremi. Idealna je torej mačja posteljica, ki je privlačna za vašo mačjo prijateljico in za vas ter je hkrati modni dodatek v domu in perrrrfektno mesto za počitek.

Če iščete novo mačje ležišče, poglejte naše predloge v fotogaleriji.