Kristalna sol izvira iz Himalaje, pridobivajo pa jo z izkopavanjem po tradicionalni metodi. Sol kopljejo v rudnikih na višini od sedemsto do tisoč metrov, kjer je bila več kot 260 milijonov let, zato tudi nima strupenih elementov. V zdravilstvu je znana kot eden najučinkovitejših prenosnikov negativnih ionov, ki izboljšujejo kakovost zraka in vračajo ravnotežje – sposobna pa naj bi bila tudi zdravljenja alergij in astme.

Različni načini uporabe

Ta sol je pravi ionizator zraka, uporabljajo pa jo tudi v prehrani, saj je uradno najčistejša sol na svetu. Lahko jo uporabite pri gradnji in jo vgradite v zidove ali tla, najlepše pa jo je videti v obliki okrasnih elementov, ki jih postavite v svoj dom. Ti so lahko različni, najpogostejše pa so svetilke, ki so verjetno najbolj zdrav in naraven način umetne razsvetljave.

Svetilke iz himalajske soli

Svetilke različnih oblik je priporočljivo postaviti v bližino gospodinjskih aparatov, televizorja ali računalnika, saj nevtralizirajo škodljivo sevanje. Izdelki iz himalajske soli tudi ne privlačijo prahu, temveč ga odbijajo; njihova življenjska doba pa je izredno dolga, saj vam bodo služili vse življenje. Svetilka, težka od 2 do 3,5 kilograma, je primerna za prostor s površino 20 kvadratnih metrov; pomagala pa naj bi tudi pri motnjah spanja in izboljšanju koncentracije.

Le v zaprtih prostorih

Predmete iz himalajske kristalne soli morate uporabljati izključno v zaprtih prostorih in nikoli zunaj, saj jim vlaga škoduje. Za čiščenje uporabite rahlo navlaženo ali še bolje suho krpo, s katero jih samo rahlo obrišete.