Triinosemdesetletnik se je o procesu razgovoril v današnji izdaji nemškega Bilda. Njegove besede pa so poskrbele za še dodatno razburjenje. »Z mojega vidika in po mojem mnenju se mi zdi, da druge možnosti sodniki niti niso imeli. Seveda je škoda, ker sem moral plačati toliko denarja, a še huje bi bilo, če denarja sploh ne bi imel. Kapitalistični sistem mi je zelo všeč,« je zadovoljno dejal Ecclestone, ki se je moral pred sodiščem zagovarjati, ker je pred osmimi leti ob prodaji svojega lastniškega deleža formule 1 podjetju CVC bankirju Gerhardu Gribkowskyju nakazal 44 milijonov dolarjev.

»Ni bilo zabavno prihajati v München po dva, tri dni na teden, a sem se v mesto in prebivalce kar nekoliko zaljubil. Kmalu bi se rad vrnil, morda že na Oktoberfest,« je še dejal Britanec.

Kot danes pišejo nemški mediji, se je Ecclestone kazni izognil zahvaljujoč zakonu znanemu tudi pod imenom odstavek 153a, ki dopušča, da sodišče oprosti obtoženca, če so izpolnjeni pogoji, ki »služijo javnemu interesu«. Zakon še narekuje, da mora obtoženi denarno vsoto nameniti državi ali pa dobrodelni organizaciji. V Ecclestonovem primeru bo tako milijon dolarjev šlo v dobrodelne namene, preostali znesek pa bo odšel v državno blagajno.