Zaradi čedalje večje gostote poseljenosti mest ima čedalje manj družin vrt. Toda za obešanje perila je na srečo dovolj že manjši balkon, obesimo pa ga lahko tudi v stanovanju. Poglejmo si nekaj nasvetov.

Napolnite vrt s prijetnim vonjem

Čedalje več ljudi perilo suši v sušilniku, toda v lepem vremenu ga je veliko bolje razprostreti čez vrvi, ki smo jih obesili med drevesi in ogradami ali samo med dvema stenama balkona oziroma terase. Ne boste po nepotrebnem trošili energije, perilo pa bo okolico napolnilo z nežnim vonjem praška ali mehčalca.

Plastične ali lesene ščipalke

Plastične ščipalke so veliko bolj trpežne. Preživijo lahko marsikaj, tudi plohe (če jih recimo pozabite na vrvici). Lesene ščipalke se uničijo veliko prej, zato pa so lepšega videza. Če perilo obešate na terasi, ki ima streho, ali pod pergolo, lahko morda raje izberete slednje. Mogoče jih je tudi poslikati ali kako drugače okrasiti.

Mehkejše brisače

Če se vam zdi, da vaše brisače nikoli niso dovolj mehke, jih najprej skoraj povsem posušite na zraku, nato pa jih za pet minut vložite v sušilnik.

Oblačila obrnite

Včasih so oblačila na močnem in neposrednem soncu zbledela. Danes so barve mnogokrat bolj kakovostne, vendar pa je oblačila ob zelo sončnem dnevu za vsak primer vseeno bolje obrniti na drugo stran (posebno, če vam določeni kosi veliko pomenijo).

Obešajte urejeno

Preden oblačila obesite, jih razvrstite - majice obesite skupaj in nogavice skupaj (po parih). Tako obešeno perilo deluje lepše, pa še lažje ga pospravite.

Čistite vrv za obešanje

Na vrvi za obešanje perila se lahko nabere umazanija, zato jo vsak mesec obrišite z vlažno krpo. To pa je tudi povsem dovolj. Čeprav stoji zunaj, vam ni treba uporabljati posebnih čistil.

Izkoristite tudi druge površine

Perilo je sicer mogoče obesiti tudi čez kabino za prhanje. Mokre kose pa lahko obesimo na obešalnike, ki jih nato zataknemo na kljuke omar. Tako se bodo na primer lepše zravnale majice.

Vir: www.shelterpop.com