»Twitter lahko za zvezdnike postane pravo minsko polje,« je za CNN poudaril Levine. »Omogoča jim številne nenamerne in nepazljive napake, ki jim lahko škodujejo. V času vojne, ko so čustva na vrhuncu, ljudje pa prek medijev gledajo slike umirajočih otrok, pa lahko takšne objave razvnamejo različna čustva in odzive,« opozarja in dodaja, da je 140 znakov, ki jih posameznik lahko zapiše v eni objavi na twitterju, kot bi »bruhal svoje misli«.

Bardem: Lahko nas je sram, da dopuščamo genocid

Španski igralec Javier Bardem je naredil še korak naprej od kratke objave na mikroblogerski platformi, kar je pokazalo, da objava ni bila nenamerna in rezultat hipne odločitve. Bardem je namreč na španski časnik poslal odprto pismo z naslovom - Genocid. »V času groze, ki preplavlja Gazo, ni prostora za poglede stran, distanco ali nevtralnost,« je ostro zapisal in opozoril na vsakodnevne napade na bolnišnice in otroke. »To je težko razumeti in še težje upravičiti. Poleg tega pa nas je lahko sram, da Zahod dopušča takšen genocid,« je okrcal mednarodno skupnost. Odprto pismo so med drugim podpisali še njegova soproga, prav tako igralska zvezdnica Penelope Cruz, ter priznani, z oskarjem nagrajeni režiser Pedro Almodovar.

Preberite še: Pozivi k vojaškemu embargu Izraela tako s palestinske kot izraelske strani

Rihana hitro izbrisala »sporen« tvit

Pred nekaj dnevi je bila v ospredju pogovorov glasbena zvezdnica Rihanna, ki je najprej objavila tvit v podporo Palestincem (#FreePalestine), a ga že čez osem minut izbrisala. A ker vemo, da kar je objavljeno na spletu, nikoli zares ne umre, se je njena objava – oziroma njena kopirana različica – razširila (Rihana ima namreč kar 36 milijonov sledilcev). Vir, blizu pevki, je razložil, da objava ni bila namerna, pevka pa je kmalu dodala zapis v bolj umirjenih tonih: »Molimo za mir in hiter konec konflikta med Izraelom in Palestino. Je za to sploh kaj upanja?«

Po umiku prvotnega, veliko bolj jasnega sporočila so se mnogi spraševali, kaj je sploh bistvo bogastva in slave, če nato posameznik ne more v javnosti povedati, kakšna stališča zastopa, in dela tisto, kar meni, da je prav.

Grožnje s smrtjo ...

Pevec izjemno priljubljene skupine One Direction, Zayn Malik, musliman, rojen v Veliki Britaniji, je za svojo objavo #FreePalestine prejel celo grožnje s smrtjo prek spleta. Nekateri so pod njegovo objavo zapisali »kar ubij se«, številni oboževalci iz Izraela so bili razočarani, po drugi strani pa so sledilci njegovo objavo v 24 urah naprej delili kar 200.000-krat.

Wonder Woman »navija« za Izrael

Izraelska igralka in manekenka Gal Gadot, ki bo kmalu zaigrala v vlogi moderne stripovske junakinje Wonder Woman, pa je na facebooku objavila zapis v podporo Izraelu. Glede na njeno nacionalnost, pa tudi na to, da je bila izbrana za Mis Izraela in da je dejansko služila vojaški rok, objava nikakor ni presenetljiva. »V Izrael pošiljam ljubezen in molitev. Zlasti tistim fantom in dekletom, ki tvegajo življenje za mojo državo in jo branijo pred grozljivimi dejanji Hamasa, ki se strahopetno skriva za ženskami in otroci. Premagali jih bomo! Shabbat Shalom!«

Levine pa zaključuje, da je včasih tišina tista, ki pove največ. Številni poznani Židje v Hollywoodu, ki so sicer izjemno politično aktivni, zaenkrat niso komentirali krize v Gazi.