Kitajsko tigrovo pivo

Tigri so ogrožene živali, a na Kitajskem veljajo njihove kosti v prehrani za živilo, ki jedcu podari moč in okrepi energijo či. Tigrove kosti je sicer že od srede 90. let preteklega stoletja prepovedano uporabljati v prehrani in tradicionalni kitajski medicini, a kljub temu so v pivovarni Li Wen zvarili pivo z dodatkom tigrovih kosti. V resnici so pivu dodali riževo vino, v katerem so se 50 dni namakale tigrove kosti, tako kot so to počeli včasih. Z opombo, da je bil tigrov ekstrakt včasih bogatejši, saj so mu primešali tudi antilopine rogove.

Poročni sprejem v McDonald'su

Nič nenavadnega ni, da se v restavraciji hitre prehrane praznuje otroški rojstni dan. Toda v Hongkongu so zadnji poročni hit poročni sprejemi v restavracijah McDonald'sa. Pari se menda za to odločijo, ker so se spoznali ob hamburgerju ali so imeli tam prvi zmenek. Poročni sprejemi so celo tako popularni, da v petnajstih hongkonških McDonald'sih ponujajo celo posebne poročne pakete, ki poleg hrane vsebujejo še poročne balone, darila za goste in posebne pite, postrežene namesto torte. Klovna, maskote McDonald'sa, ni v ponudbi, prav tako ne razmišljajo, da bi poročna slavja organizirali tudi v drugih državah.

Bitka čajnih vrečk

Pri nas nismo tako veliki ljubitelji čaja, da bi se prepirali o tem, katera oblika vrečke za čaj je učinkovitejša. Britanci pač so in nedavno so končno dobili odgovor. Zbornica za oglaševanje je razsodila, da reklama, v kateri trdijo, da so piramidne vrečke boljše kot navadne kvadratne, ne krši oglaševalskega kodeksa, saj je res tako. Šlo je za bitko med dvema največjima prodajalcema čaja v veliki Britaniji, PG in Tetley. Prvi ima piramidne, drugi pa kvadratne vrečke za čaj, in slednji so trdili, da reklama zavaja gledalce, češ da njihove vrečke niso učinkovite.

Gost z zlomljeno čeljustjo

V Poreču se je nedavno zgodil incident, po katerem je nizozemski turist končal v bolnišnici z zlomljeno čeljustjo. Namesto da bi mirno povečerjal z družino v restavraciji Bijeli san, ga je eden od natakarjev podrl na tla in obrcal. Gost se je pritožil, da predolgo čaka, nato mu je osebje lokala dejalo, da lahko odide in da mu ni treba plačati računa. Nizozemec je vstal, da bi odšel, zapletlo pa se je, ker je natakar zahteval, da račun za pijačo vseeno poravna. Nato ga je napadel in ga hudo poškodoval. Župan Poreča je bil nad ravnanjem natakarjev zgrožen in se je Nizozemcu opravičil, nizozemski družini pa bo plačal tudi stroške bivanja na Hrvaškem.