Pilot kupil pico za potnike

Na letalih večinoma strežejo le še prigrizke, a za potnike ameriškega nizkocenovnega letalskega prevoznika Frontier je bil zasilni pristanek dober obed. Ko so morali na poti iz Washingtona v Denver zaradi slabega vremena za tri ure pristati na pol poti, so bili potniki slabe volje in lačni. Pilot letala je poklical lokalno picerijo in naročil 30 pic, ki naj jih dostavijo kar v letalo. Presenečeni in lačni potniki so bili več kot zadovoljni, prav tako lastnik lokalne picerije, ki še nikoli ni imel takega naročila. Pilot pa je dejal, da je normalno, da posadka poskrbi za svoje potnike.

Kaznovana zaradi ocene restavracije

Francoska blogerka Caroline Doudet si bo za vedno zapomnila restavracijo Il Giardino na jugozahodu Francije. Ko je namreč na svojem blogu, posvečenem modi in hrani, objavila zapis »Kraj, ki se ga morate izogniti: Il Giardino«, jo je lastnik restavracije tožil zaradi razžalitve. Sodnik jo je res spoznal za krivo in ji izrekel denarno kazen. Njena napaka je bila, da je bil njen blog tako priljubljen, da kadar so iskalci v Google odtipkali Il Giardino, so prej kot uradno stran restavracije našli njeno oceno. Zato ji je sodnik tudi naložil, da mora naslov spremeniti tako, da ne bo več na prvem mestu med zadetki. Blogerka je ogorčena in še vedno trdi, da je restavracija zanič.

Mehika bo prepovedala oglase za sladkarije

V Mehiki so napovedali oster boj proti debelosti. Eden prvih ukrepov mehiške vlade bo, da bodo v kratkem omejili oglaševanje sladkih pijač, sladkarij in prigrizkov na televiziji. Oglasi za kokakolo, čips in druge s sladkorjem preveč obložene jedi bodo prepovedani na vseh televizijah med 14.30 in 19.30 med tednom, in od 7.30 do 19.30 ob koncih tedna. Tako bo Mehika dobila najstrožjo prepoved oglaševanja sladkih pijač in jedi na svetu. Na Norveškem, v Veliki Britaniji in Quebecu namreč taka prepoved velja le za otroške programe.

V trgovino ne smete v pižami

V eni od trgovin britanske verige Tesco so na vrata poleg prepovedi vhoda za pse obesili nenavaden napis: »Obvezna je uporaba čevljev in prepovedane so pižame.« Za to so se odločili, ker se vse več njihovih kupcev v trgovino odpravi kar v copatih in nočnih srajcah. Zato so predpisali minimalna pravila oblačenja, da nakupovalci v pižamah ne bi s svojo opravo v neprijeten položaj spravljali drugih lepo oblečenih kupcev. Redni obiskovalci predmestne trgovine so ogorčeni, saj jih je veliko po cigarete skočilo kar v pižami in copatih.