Wiggins je svoje načrte razkril v četrtek na igrah Commonwealtha v Glasgowu, kjer je z angleško ekipo v finalu ekipnega zasledovanja na stezi moral priznati premoč Avstralcem. Wiggins se je na tekmi pridružil rojakom Edu Clancyju, Andyju Tennantu in Stevenu Burkeu, a so bili od Angležev hitrejši in močnejši Jack Bobridge, Luke Davison, Alex Edmondson in Glenn O'Shea.

Wiggins se je h kolesarstvu na stezi tokrat vrnil prvič po letu 2008, štirikratni olimpijski prvak pa se je za tak korak odločil mesec dni potem, ko ga njegova ekipa Sky ni uvrstila v moštvo za nastop na letošnjem Touru. Wiggins se bo zdaj osredotočil le še na dirkanje na stezi, njegov glavni cilj pa je zlata kolajna na OI čez dve leti v Riu.

"Zaenkrat sem končal z nastopanjem v cestnem kolesarstvu. Na stezi mi kolesarstvo deluje bolj ekipni šport, bolj družinsko. Zdaj si ne predstavljam, da bi še nastopal na velikih etapnih cestnih dirkah. Po današnjem srebru smo sicer nekoliko razočarani, a mislim, da je to vseeno dober začetek. V naslednjih dveh letih bomo trdo trenirali, naš cilj je, da v Riu posežemo po zlatu. Ekipa šteje štiri posameznike in letos smo se pripravljali po tako različnih programih, da hitreje ni šlo. Pred nami je še veliko dela, saj Avstralcev ne bo lahko ujeti," je za BBC povedal Wiggins.