Devetindvajsetletnik je v letošnji sezoni v senci moštvenega kolega in vodilnega v skupnem seštevku Nica Rosberga. A prav dolgo tako ne bo več ostalo, vsaj kar se njegove plače tiče. Četudi se Hamiltonu pogodba izteče šele čez 18 mesecev, pa pri Mercedesu ne skrivajo, da si s svojim dirkačem želijo skleniti nov, triletni dogovor, s katerim bi ga v moštvu zadržali vse do leta 2017.

Da so pogovori že v teku, je med drugim potrdil tudi šef Mercedesa Toto Wolf, ki je očitno pripravljen seči zelo globoko v žep, da nekdanjega člana McLaren Mercedesa obdrži v svojih vrstah. »Z Lewisom smo že sedli za mizo in se začeli pogajati o večletni pogodbi. Je sestavni del naše ekipe in upamo, da bo tako ostalo še lep čas,« je za avstrijski časnik Kronen Zeitung dejal Wolf.

Nemci naj bi Hamiltonu za triletno zvestobe obljubili kar 81 milijonov evrov, kar je v povprečju kar pet milijonov več, kot je na sezono prejemal do sedaj. Ob tako darežljivih delodajalcih tako niti ne čudi, da se Britancu ne mudi h konkurenci. »Zelo težko si predstavljam dirkati kjerkoli drugje,« je nedavno priznal drugouvrščeni dirkač v skupnem seštevku.