Dan paradižnikov v Umagu

Če boste konec meseca na dopustu v Istri, se lahko 31. julija udeležite dneva paradižnikov na glavnem trgu v Umagu. Tradicionalno slavje označuje vrhunec sezone zorenja paradižnikov v Istri. Praznovanje sicer ni tako divje kot špansko obmetavanje s paradižniki, a na ogled in okušanje bodo različne vrste paradižnika, gospodinje pa bodo skuhale pravo paradižnikovo mezgo in testenine. Organizirali bodo tekmovanje za najboljšo sorto paradižnika, izbrali pa bodo tudi miss paradižnika 2014. Kot se spodobi, se bo prireditev končala z zabavnim programom.

Pivo s tartufi za 120 evrov

Med pivoljubci so v zadnjem času priljubljena posebna piva majhnih pivovarn. Na trgu je med njimi huda tekma in vsaka si želi zvariti svoje prav posebno pivo. Ameriška pivovarna Moody Tongue si je tako zadala nalogo zvariti pivo s tartufi. Sprva so zvarili le 40 sodčkov piva, ki so ga v modnih newyorških restavracijah takoj razgrabili. V vsak sodček piva lastnik pivovarne lastnoročno nastrga dragoceni tartuf, ki nato aromatizira hmeljno pijačo. V pivovarni so sicer specializirani za izdelavo piva z okusom hrane, tako imajo tudi pivo z okusom lubenice, kave, medu, malin in rabarbare. Pivo s tartufi ni poceni: steklenica v restavraciji stane 120 evrov.

Kokakola eksplodirala v avtu

Podjetje Coca-Cola je začelo preiskavo o tem, kako je mogoče, da je pločevinka njihove pijače eksplodirala v avtomobilu. Britanski upokojenec je pustil pločevinko na zadnjih sedežih svojega avtomobila, ko pa se je vrnil v avto, je odkril, da je zgornji del pločevinke odneslo, pijača pa se je razlila po sedežih. Sicer je res, da je bil avto parkiran na soncu, a kot trdi, je bila pijača pokrita z brisačo. Ker ga je skrbelo, da bi pločevinka eksplodirala komu med vožnjo, je o primeru poročal podjetju Coca-Cola. Ti so zadevo vzeli zelo resno in strokovno preučili uničeno pločevinko. Rezultati preiskave še niso znani.

Mesec dni bo jedla mačjo hrano

Dorothy Hunter iz kraja Richland v ZDA se je odločila, da bo mesec dni jedla le mačjo in pasjo hrano. Na idejo je prišla, ko je pomotoma pojedla pasji prigrizek in ugotovila, da je prav okusen. Sprva je jedla le suhe priboljške, nato je prešla tudi na konzervirano mačjo in pasjo hrano ter ugotovila, da lahko s to hrano preživi mesec dni. Kot trdi, je vsa hrana zelo okusna, le malo manj slana. Nutricisti so jo sicer opozorili, da z živalsko hrano ne bo zaužila vseh potrebnih mineralov in vitaminov, a kljub temu se je odločila, da ne bo jedla nič drugega. Dorothy je sicer lastnica trgovine s hrano za živali, tako da bo imela na voljo bogato izbiro.