Hockhenheim bo v nedeljo gostil dirko za VN Nemčije, na kateri bo domači as Nico Rosberg poskušal povečati prednost v skupnem seštevku pred moštvenim kolegom Lewisom Hamiltonom. Ker je poleg dirkanja njegova ljubezen tudi nogomet, je bil nad zmago Nemcev v Braziliji Rosberg seveda navdušen, zato bo na domači dirki vozil s posebno čelado, posvečeno novim svetovnim prvakom. Na zgornjem delu njegove čelade so v nemško zastavo vrisane štiri zlate zvezde z letnicami, ko je bil »elf« najboljši na mundialih.

(Foto: Reuters)

Toda to ni podoba čelade, kakršno si je Rosberg sprva zamislil. V sredo je namreč na twitterju objavil sliko čelade, ki je imela na vrhu namesto štirih zvezd na nemški zastavi pokal za svetovnega prvaka, toda nepričakovano je naletel na težave.

(Foto: Twitter)

Iz Mednarodne nogometne zveze (Fifa) so ga namreč obvestili, da s tem krši pravice intelektualne lastnine in da mu prepovedujejo uporabo takšne čelade. Nemec je moral pokal torej odstraniti in na današnjih treningih je nastopil s spremenjeno različico čelade, ki ne krši nobenih pravil ali pravic.

»Škoda za zaplet s čelado. Z velikim veseljem bi nosil čelado s pokalom za svetovnega prvaka, kot posvetilo nemški reprezentanci, a seveda spoštujem pravni vidik situacije,« je na twitterju včeraj napisal Rosberg in zraven pripel sliko druge različice čelade, kakršno bo nosil v teh dneh v Hockhenheimu.