Todt je v pogovoru za časnik Gazzetta dello Sport dejal, da je pripravljen organizirati okroglo mizo, na kateri bi se zbrali vsi, ki so udeleženi v formuli 1 in v njej odločajo. "Predlagam okroglo mizo, na kateri bi lahko sodelovali pokrovitelji, mediji, tudi predstavniki novih medijev, prireditelji dirk, dirkači, tudi nekdanji, ter konstruktorji," je dejal Francoz. "Vsi predlogi bodo dobrodošli," še pravi Todt, ki ima veliko izkušenj tudi v formuli 1, saj je bil nekoč vodja Ferrarijeve ekipe.

Todtov predlog je bržkone tudi odgovor na razmišljanja predsednika Ferrarija Luce di Montezemola. Ta je pred dnevi poudaril, da formula 1 potrebuje reforme, saj nima več šarma, ima pa preveč zapletena pravila in na koncu so "dirkači kot taksisti", je Montezemolo dejal za časnik Focus.

Montezemolo je takrat pozval Ecclestona k ukrepanju, saj nova pravila vnašajo zmedo med ljubitelje tega športa, namesto hitrosti pa je po njegovem mnenju zdaj preveč pomembno, kdo bo bolj varčen pri porabi pnevmatik ali goriva. Pa še na eno težavo je opozoril vodja tovarne iz Maranella: številne ekipe imajo tudi zaradi prilagajanja na nova pravila velike finančne težave, kar velja predvsem za manjša moštva.

Rosberg ne sme uporabljati čelade s sliko nogometnega pokala

Nemški zvezdnik formule 1 Nico Rosberg je želel naslov svetovnih prvakov nemške nogometne reprezentance počastiti tudi z novo čelado, s katero je nameraval nastopiti na domači dirki konec tedna v Hockenheimu. A vmešala se je krovna nogometna zveza (Fifa) in prepovedala uporabo grafične podobe lovorike za svetovnega prvaka na čeladi.

Fifa je sporočila, da bi uporaba slike zlatega pokala, ki ga dobi svetovni prvak v nogometu, pomenila kršenje pravic njene intelektualne lastnine. Dodali so še, da morajo kot zveza preprečiti neavtorizirano objavo ali reprodukcijo svoje intelektualne lastnine v komercialne namene.

"Cenimo željo Nica Rosberga, da bi čestital nogometašem na izviren način. Zato smo v pogovoru z njegovo ekipo skušali najti rešitev, da bi lahko izkazal podporo nemški reprezentanci in obenem ne bi kršil Fifinih pravic do intelektualne lastnine," je še sporočila krovna nogometna zveza.

Rosberg, ki je sliko nove čelade, na kateri je bila tudi podoba zlatega pokala za svetovnega prvaka, že objavil na socialnih omrežjih, je bil po tej informaciji seveda razočaran. "Z veseljem bi na čeladi imel tudi sliko pokala, da bi s tem našim fantom čestital za naslov prvakov. A moram upoštevati zakonodajo," je dejal Rosberg, nato pa odločno dodal: "Toda štirih zvezdic nam nihče ne more vzeti. Zdaj bomo tri zvezdice narisali manjše, ena pa bo velika." S tem je namignil, da bo na čeladi imel tudi štiri zvezdice kot simbol štirih nemških zmag na svetovnih prvenstvih v letih 1954, 1974, 1990 in 2014, na čeladi pa bodo ostale tudi barve nemške zastave črna, rdeča in rumena.

Pred dirko na nemških tleh je bil nogomet seveda vsaj pri nemških dirkačih še vedno v središču pozornosti. Tudi svetovni prvak Sebastian Vettel, ki mu v tej sezoni sicer ne gre vse po načrtih, je čestital nogometašem in dodal, da je naslov prvakov vzpodbuda tudi zanje: "Naši nogometaši so za vse nas velik navdih," nato pa je z nasmeškom dodal: "Ampak upam, da pri nas na naslednji naslov ne bo potrebno čakati 24 let ..."