"Za menoj je 59 napornih tekmovalnih dni. Potrebujem počitek, da se bom ustrezno pripravil na naslednji cilj, na svetovno prvenstvo v Španiji," je dejal Cancellara, trikratni zmagovalec dirke Paris-Roubaix.

Pred njim so izmed boljših tekmovalcev zaradi poškodb nastope že sklenili Španec Alberto Contador, eden izmed peterice v zgodovini, ki so zmagali na vseh treh največjih več etapnih dirkah svetu, Britanec Chris Froome, branilec lanske zmage, Luksemburžan Andy Schleck, zmagovalec francoske pentlje leta 2010, in Britanec Mark Cavendish, sprinterski specialist in nekdanji svetovni prvak.

Contador dvomi o nastopu na Vuelti

Španski kolesarski zvezdnik Alberto Contador je moral v ponedeljek odstopiti z dirke po Franciji. Zanj je bil usoden padec na enem izmed spustov, pri tem pa si je zlomil golenico in bo moral na operacijo.

"Na spustu sem se želel okrepčati z energijsko ploščico, pri tem pa sem zapeljal v luknjo in izgubil ravnotežje. Ker sem krmilil le z eno roko, je bil padec neizbežen. Hotel sem nadaljevati, toda bolečine so bile prehude," je dejal 31-letni kolesar ekipe Tinkoff Saxo in izrazil obžalovanje, ker ga na dirki ne bo: "Na letošnji Tour sem prišel pripravljen kot še nikoli. V tej nesrečni etapi sem želel zmagati in pokazati, da Vincenzu Nibaliju ne bo lahko. Žal se je zgodilo to, kar se je."

Dvakratni zmagovalec dirke po Franciji je že izrazil tudi dvom, da bi avgusta lahko nastopil na dirki po Španiji, kar mu je zaželel tudi veliki konkurent in prav tako nesrečnik letošnjega Toura Chris Froome. Rehabilitacija po taki poškodbi navadno traja od pet do šest tednov, a nekateri so se pozdravili tudi prej.

"Moj nastop na Vuelti bo odvisen od tega, kako bo moje zdravljenje potekalo. Ne bi rad ničesar napovedoval, možnosti obstajajo, je pa res, da na dirko ne bi rad prišel nepripravljen," ni ravno največji optimist Contador.