Dodatno ležišče (če nimate spalnice za goste)

Nimate dodatne spalnice, v katero bi lahko namestili goste, ko vas obiščejo? Ponujamo vam rešitev – kupite napihljivo zračno vzmetnico. Iščite takšno, ki bo imela debelejši in podložen zgornji del. Ležišče lahko pokrijete s tapeciranim pregrinjalom, s katerim boste poskrbeli za dodatno plast, hkrati pa boste spodnji del zavarovali pred luknjami ali poškodbami. Dodatno ležišče lahko shranjujete pod posteljo, če je tam dovolj prostora. Še bolje je, če imate zložljivo ležišče, ki je bolj udobno od zračne vzmetnice.

Toaletne potrebščine

Nikakršne potrebe ni, da s svojimi gosti delite svoj šampon za lase. Naslednjič, ko boste v kakšnem hotelu, ne pozabite domov odnesti majhnih mil, šamponov in gelov za telo, saj so ti ravno pravšnji za goste. Manjše toaletne potrebščine lahko kupite tudi v drogeriji – dovolj bodo milo, šampon, zobna krtačka, gel za prhanje in morebiti še kakšna britvica.

Odstopite jim kak predal

Čeprav večina gostov pričakuje, da bodo pri vas živeli kar »iz kovčka«, pa bi se zagotovo počutili bolj domače, če bi lahko iz njega nekam pospravili najnujnejše potrebščine in oblačila. Ponudite jim predal v omari ali pa kupite stojalo za obešalnike. Tako boste vedeli, da oblačila ne bodo ležala po vsej dnevni sobi.

Načrt mesta in znamenitosti

Goste želite zabavati in jih kam peljati, a za to nimate časa. Lahko pa jim poveste, kaj si morajo ogledati – pripravite načrt mesta, vozne rede in še kaj, da bodo vedeli, kam (in kako) naj se odpravijo na ogled. Lahko jim tudi priporočite ogled predstave ali koncerta, k postelji pa jim lahko nastavite lokalni časnik, da ga bodo prelistali pred spanjem.

Seznam nujnih številk

Pripravite jim seznam telefonskih številk v sili. Napišite svoj naslov in nekaj podrobnosti o soseščini. Tudi informacije o hiši niso odveč – zlasti če topla voda iz pipe priteče šele po nekaj minutah.

Vir: www.realsimple.com