S svojimi hišnimi gosti ravnajte kot s člani kraljevske družine in jim omogočite, da se pri vas počutijo kot doma. Za začetek vam priporočamo, da poskrbite za sveže brisače. Paket čistih brisač pustite na postelji v sobi za goste, da ne bo nobenega dvoma, da so brisače namenjene izključno vašemu gostu. Če imate skupno kopalnico, ki jo bo uporabljal tudi prišlek, brisače označite z imeni, da ne bo po pomoti vzel že rabljenih.

Pripravite kopalnico

Najprej pripravite kopalnico in po tleh položite svežo kopalniško preprogo, kupite nove šampone in mila, na vidno mesto zložite rezervne sveže brisače, v bližino prhe pa namestite oprijemalne palice, ki vam lahko hkrati služijo za odlaganje brisač. Izkoristite hrbtno stran vrat, če je še niste, in nanjo pritrdite kaveljčke ali podobna držala, na katera boste zlahka obesili oblačila in brisače. Kupite tudi mehke kopalne plašče, namenjene obema spoloma, saj se bodo gostje zaradi njih počutili kot na dopustu.

bathrobe.jpg

Prilagodite razsvetljavo

Prilagodite razsvetljavo, da bo potešila potrebe obiskovalca. Ker lahko gostje v večernih urah berejo ali rešujejo križanke, bodo potrebovali močno namizno svetilko, poleg katere dodajte še več stenskih svetil. Eno svetilko postavite na nočno omarico, druge pa razporedite po prostoru. V sobo vgradite zatemnilno stikalo za reguliranje svetlobe, ki bo pričaralo različna vzdušja.

Tehnologija v prostoru

V sobo za goste umestite tudi nekatere naprave, ki bodo zabavale gosta, na primer televizor, ki ga večina rada gleda pred spanjem; na nočni omarici pustite še tedenski vodnik po televizijskih programih. Če ima obiskovalec težave z jutranjim zbujanjem, mu zraven postelje pustite nočno budilko, ki jo bo lahko nastavil na želeni čas bujenja.

soba_za_goste.jpg

Gostu v sobi pustite prigrizke

Ni nenavadno, da hišni gost leži lačen v postelji, ker se boji prositi za dodaten obrok ali pa ga je sram, da bi se v kuhinjski hladilnik odpravil sam, kjer bi ga po možnosti napadel vaš pes. Izognite se tem težavam in gostu v sobi pustite pladenj s prigrizki ali svežim sadjem, ne pozabite tudi na prtičke in zobotrebce. V navadno pleteno košaro lahko zložite sladkarije, piškote, oreščke, sadje in druge prigrizke, ki ne zahtevajo hlajenja.

Poskrbite za odlaganje smeti

Oprema in podrobnosti pripomorejo k boljšemu počutju obiskovalcev, vendar zna biti zelo nadležno, če gostje ugotovijo, da nimajo kam odvreči bananinega olupka ali ovitka bombonov. Zaradi tega v sobo postavite še manjši smetnjak z novo vrečko za smeti – gostje so pogosto tako hvaležni, da koš za smeti celo sami odnesejo ven in ga izpraznijo.