V videu, ki ga je pripravil BuzzFeed je predstavljenih pet najpogostejših napak in predlogov, kako bolj poskrbeti za osebno higieno. Najmanj presenetljiva napaka je, da se za pranje las pogosto uporablja preveč šampona, predlagajo pa tudi, da si med umivanjem las vzamemo dan premora, saj s prepogosto uporabo šamponov izgubljajo lesk.

Malce manj znano je dejstvo, da so gobice za umivanje zaradi svoje teksture zelo uspešno zbirališče bakterij. Namesto, da ji hranimo v nedogled, bi jih bilo smotrno zamenjati vsakih štiri tedne. Video prav tako odsvetuje uporabo vatiranih palčk za čiščenje ušes, saj te pogosto umazanijo porinejo globlje v uho ali pa odstranijo preveč ušesnega masla. Predlagajo, da si okoli prsta ovijemo toaletni papir in ušesno votlino očistimo tako.

Prav tako opozarjajo, da antibakterijsko milo ni nič bolj učinkovito za umivanje rok kot običajno, noben seznam higienskih nasvetov pa ni popoln brez nasvetov za umivanje zob. Svetujejo, da si zobe umivamo šele 30 minut po jedi, saj se med jedjo zobna sklenina zmehča, s preranim ščetkanjem pa jo lahko poškodujemo.