Kupite samodejni odpiralec vrat

Se mučite z odpiranjem garažnih vrat? Vgradite sistem samodejnega odpiranja, če ga še nimate. Tako boste avto zlahka zapeljali v garažo kadar koli in vam ponoči ne bo treba še »telovaditi« z neubogljivimi in težkimi vrati.

Zamenjajte garažna vrata

Stara garažna vrata so težka in po dvajsetih ali več letih bolj ali manj odslužena. Zamenjajte jih z novimi. To je še posebno priporočljivo, če boste vgradili sistem za samodejno odpiranje. Nova vrata za garaže so izdelana iz lahkega aluminija, zato jih je veliko lažje odpirati kot zastarele modele. Potrebovali boste tudi manj močan motor in privarčevali pri stroških za elektriko. Izberite garažna vrata z okenci. Pogled skoznje vam omogoči večjo varnost: videli boste, ali je kdo nemara parkiral svoj avto pred garažo, in kakšno je vreme.

Namestite police za shranjevanje

Prostora za shranjevanje v hiši nikoli ni dovolj. Kupite kovinske police, ki jih namestite na prazno steno, na njih pa lahko shranite vse mogoče stvari, ki se sicer valjajo naokoli. S temeljitim pospravljanjem boste v garaži naredili prijeten red in spraznili prostor – se sploh še spomnite, kdaj ste nazadnje parkirali svojega konjička v njegovi »hišici«?

Uredite zbirko orodja in aparatov

Garaža kaj hitro postane odlagališče najrazličnejšega orodja, aparatov v slogu »sam svoj mojster« in vrtnih pripomočkov. V trgovinah je na voljo vrsta sistemov za shranjevanje prav takšne opreme. Lahko dostopno in razporejeno orodje bo pravi užitek uporabljati.

Obnovite garažna tla

To je zelo uporabna ideja, da garažo obdržite čisto in urejeno. Najprej jo pospravite in počistite tla, ki jih nato premažite z epoksi barvo za tla. Če dvomite, ali ste delo sposobni opraviti sami, najemite mojstra. Ker bodo tla tako lepa, boste v prihodnje zagotovo bolj poskrbeli za red.

Vir: www.thisoldhouse.com