Dostava pice z vohunskim letalom

V indijskem Bombaju so v piceriji Francesco iznašli nov način dostave pic: z brezpilotnim letalom. Majhno letalo na daljinsko vodenje lahko pico dostavi do kilometer in pol daleč. Prednost take dostave je, da je precej hitrejša, kot če bi pice z rikšo poslali po bombajskih ulicah. Stranke picerije so navdušene, manj pa policija, ki je takoj začela preiskovati, ali morebiti dostava pice ni le izgovor za vohunjenje. Letala brez posadke, tako imenovane trote, namreč pretežno uporabljajo za vohunjenje in nadzor.

Črvi za kitajske astronavte

Kitajska vesoljska agencija preizkuša nove načine prehranjevanja v vesolju. Ugotovili so, da bi bili za prehranjevanje na vesoljskih postajah na površju Lune najbolj primerni črvi, saj so bogati s proteini. V ta namen se trije prostovoljci v raziskovalnem laboratoriju pekinške univerze že več kot sto dni prehranjujejo le s črvi. Migajoče črve predelajo v različne oblike hrane, denimo v sok, omako, jih posušijo ter jim tako skušajo dati bolj privlačno obliko. Po mnenju znanstvenikov so prostovoljci s hrano zadovoljni, zdravi in srečni. Ne bojijo se niti, da bi dieta s črvi Kitajce odvrnila od tega, da bi postali astronavti.

Marihuana v hamburgerju

Ameriški par iz države Iowa je bil pred nekaj tedni neznansko presenečen, ko si je za večerjo privoščil hamburgerje iz McDonaldsa. Hamburgerji so imeli nenavaden okus in ko sta jih odprla, sta v njih našla neznano zeleno sestavino – marihuano. Po pripovedovanju para je je bilo toliko, da se okusa in vonja hamburgerjev sploh ni več čutilo. Sendviče z dodatkom sta nemudoma odnesla na policijsko postajo. Par razmišlja o tožbi McDonaldsa, saj je dekle noseče in se boji, da je kos burgerja z dodatkom, ki ga je odgriznilo in pojedlo, škodoval otroku.

Draga hrana je okusnejša

Raziskovalci Univerze v New Yorku so ugotovili, da se zdi ljudem hrana, za katero so plačali višjo ceno, okusnejša. 139 ljudem so ponudili enako italijansko hrano, nato pa so jim jo zaračunali različno. Tisti, ki so plačali štiri dolarje, so trdili, da je bila hrana spodobna, a nič posebnega, tisti pa, ki so za isto hrano plačali osem dolarjev, so menili, da je bila hrana odlična in zelo okusna. Znanstveniki so bili nad rezultatom presenečeni: izkazalo se je namreč, da cenena hrana ni vedno najboljša rešitev za restavracije, saj ne prinaša zadovoljstva gostom. Le kako bi šele hvalili makarone, če bi zanje plačali sto dolarjev.