Bakelants je do zmage prišel po tem, ko je v ciljnem sprintu obračunal z Westro, s katerim sta se nekaj kilometrov pred ciljem odlepila od skupine ubežnikov. Westra je večkrat poskusil napasti Bakelantsa, bil pred njim še 300 metrov pred ciljem, toda več moči v nogah je ostalo Belgijcu. Tretji je bil s 24 sekundami zaostanka Čeh Zdenek Štybar, ki je čez ciljno črto vodil še preostale iz ubežne skupine. Ta je sicer skupaj štela kar 16 kolesarjev, od glavnine pa ušla po približno uri vožnje.

Petek 13. pa bi kaj lahko grdo pokvaril Froomove načrte za skupno zmago. Pričakovati je bilo, da bo današnja etapa minila brez pretresov, kar zadeva skupno vodstvo. To sicer je, a deset kilometrov pred ciljem je zmagovalec dirke po Franciji padel. Čeprav se je hitro pobral in vozil naprej, je utrpel nekaj udarcev in ureznin.

Kolesar ekipe Sky ima še vedno 12 sekund prednosti v skupni razvrstitvi pred Špancem Albertom Contadorjem in Nizozemcem Wilcom Keldermanom.

Slovenska predstavnika tokrat nista posegla po vrhu. Zmagovalec četrtkove etape Simon Špilak (Katjuša) je bil 112., Kristijan Koren (Cannondale) pa 111. Oba sta zaostala 6:54 minute. Koren je skupno 63. (+19:19), Špilak pa 78. (+25:50).

Pred kolesarji sta do konca dirke še dve zahtevni gorski etapi.