Poleg športnih aktivnosti bodo na več prizoriščih potekale še ustvarjalne delavnice za najmlajše, obiskovalce bodo zabavali tudi žonglerji. Na »zdravih točkah« bodo obiskovalci lahko poizkusili zdravo hrano, se sprehodili po lepi okolici, se odpravili na Čutno pot ter se prepustili mediteranski klimi.

»Mladinsko letovišče RKS Debeli rtič velja za edinstven primer mladinskega obmorskega zdravilišča v Evropi, s statusom naravnega zdravilišča za zdravljenje kroničnih obolenj dihal, kožnih bolezni in stanj po poškodbah in operacijah na lokomotornem aparatu,« pojasnjuje vodja letovišča Ana Žerjal. »V letošnjem letu mineva 51 let odkar so prostovoljci zgradili mladinske domove, poleg tega pa je to tudi prvo slovensko središče za zdravljenje, okrevanje in letovanje otrok, ki so ga gradili prostovoljci,« dodaja.

Žerjalova pravi, da želijo z dogodkom spodbujati zdrav način življenja, gibanje in športne aktivnosti v naravnem okolju, prizadevali pa si bodo, da športni dogodek in druženje pod sloganom Zdrav ko’ribica postane tradicionalne narave.