Slovenski rokometaši so v generalki za izjemno pomembna dvoboja z Madžari za uvrstitev na svetovno prvenstvo v začetku prihodnjega leta v Katarju - prvi sosedski obračun bo 8. junija v Veszpremu, povratni pa 15. junija v Velenju - v mariborski Lukni ugnali igralce iz Avstrije.

Slovenski selektor Boris Denić je dvoboj s severnimi sosedi odprl z "udarno sedmerko": na vratih je bil Gorazd Škof, na krilnih položajih Luka Žvižej in Dragan Gajić, na zunanjih Sebastian Skube, Marko Bezjak in Jure Dolenec, na mestu krožnega napadalca Matej Gaber, v obrambnih nalogah pa je Peter Pucelj menjal Skubeta.

Ta je svoje delo opravila dobro, pred prvimi slovenskimi menjavami v 13. minuti, ko je Dean Bombač na mestu organizatorja zamenjal Bezjaka, si je priigrala lepo prednost štirih golov (8:4), na igrišču pa ni bilo zaznati niti najmanjše preračunljivosti v napadu in obrambi.

Verižne menjave v slovenski vrsti sprva niso porušile njenega ritma, v 17. minuti je povedla z 10:5. Nato so Denićevi igralci s klopi vidno popustili - v prvi polovici tekme na igrišče nista stopila le Primož Prošt in David Miklavčič, medtem ko Davida Špilerja, ki je šele v nedeljo prišel iz Belorusije, ni bilo v kadru - in tekmecem dovolili, da so jih v 26. minuti ujeli (12:12), dve minuti kasneje pa jim celo ušli (13:14).

V drugi polovici tekme je Denić še dodatno premešal kader in nekaterim igralcem namenil nekaj več počitka pred veliko pomembnejšima dvobojema z Madžari, zavoljo pogostih menjav tudi ritem igre ni bil na ustrezni ravni. V 39. minuti so si njegovi varovanci priigrali dva gola prednosti (21:19), a so jim severni sosedi vseskozi dihali za ovratnik, v zadnjih petnajstih minutah pa je Denić z vrnitvijo "uvodne postave" zadeve postavil na pravo mesto.

V slovenski vrsti je bil najbolj učinkovit Dragan Gajić s 14 goli, Sebastian Skube jih je dosegel šest, Vid Kavtičnik pa pet.