Večina teh predmetov bo potrebovala le nekaj čiščenja in primerno mesto, nekaj pa jih boste morda morali nekoliko dodelati. S ponovno uporabo pogosto že odsluženih stvari boste poskrbeli tudi za okolje.

Zakaj bi morale biti v vazah le cvetlice?

Z vazami je najlažje okrasiti stanovanje. Toda namesto klasične dekoracije s cvetlicami si omislite nekaj drugega. Morda boste stekleno vazo napolnili z barvnim umetnim okrasjem, peskom, školjkami, kamni ... Zanimiv videz bodo vašemu stanovanju dale tudi vaze, v katerih bosta sadje ali zelenjava.

Imate ljubke servirne pladnje, ki samevajo v omaricah? Namesto da jih skrivate, jih postavite na ogled. Zelo prav pridejo, če jih postavite na police ali mizo kot prostor za odlaganje pošte ali avtomobilskih ključev, nanje pa lahko tudi enostavno postavite dišave ali jih tako kot vaze napolnite s peskom, školjkami, lepimi kamni in drugim okrasjem.

Knjige kot barviti podstavki

Če imate veliko zbirko knjig, jih zlahka uporabite kot privlačno dekoracijo. V dnevni sobi jih lahko postavite na police ali pa kar na klubsko mizico ter tako prostoru dodate nekaj barve in ga naredite zanimivega. Lahko jih uporabite kot podstavke za namizne svetilke ali celo stenske slike.

Stare kozarce različnih velikosti in oblik najdemo prav v vsakem gospodinjstvu. Uporabite jih kot postavke za sveče. Kombinirajte različne oblike kozarcev; večji kozarec napolnite s suhim listjem, poleg njega pa postavite manjši kozarec ali stekleno posodico, kjer naj stoji lepa sveča.

Domišljiji prosta pot za okrasitev

To je le nekaj predlogov, zagotovo pa imate v vašem stanovanju še druge predmete, ki so kot nalašč, da jih postavite na ogled in tako učinkovito okrasite vaš prostor. Domišljiji prepustite pot in brez skrbi improvizirajte - tako boste stanovanju podarili dodaten, izviren čar.

Vir: www.homedit.com