Majico vodilnega v skupni razvrstitvi je zadržal Kolumbijec Rigoberto Uran (Omega-Quick Step). Slovenska trojica - Jan Polanc je v soboto osvojil četrto mesto - tokrat ni bila v ospredju. Polanc je bil z zaostankom dobrih 19 minut 73., Borut Božič je bil še tri minute počasnejši (108.), Luka Mezgec pa je v cilj prišel kot zadnji, 168. Polanc je v skupnem seštevku na 35. mestu.

Cilj 15. etape na Planu di Montecampione ima v zgodovini Gira prav posebno mesto. Vzpon prve kategorije na 1665 visok hrib pri Bergamu je namreč tako selektiven in naporen, da na njem zmagujejo le najboljši. Ker je hkrati na sporedu teden pred koncem dirke, velikokrat določa končnega zmagovalca. Še posebej slaven pa je postal po epskem dvoboju Marca Pantanija in Rusa Pavla Tonkova leta 1998. Etapo je tedaj dobil Italijan, ki je na koncu osvojil Giro, uspeh pa dopolnil še dober mesec kasneje z zmago na Touru.

Tokrat Aru ni imel tekmeca ob sebi; bil je dovolj močan, da je zasledovalce enega za drugim pustil za seboj in na koncu prišel skozi cilj z visoko dvignjenima rokama. Triindvajsetletni Italijan je v skupnem seštevku napredoval na četrto mesto, trojica najhitrejših pa je ostala enaka. Rigoberto Uran je celo povišal naskok pred drugouvrščenim Avstralcem Cadelom Evansom ter Poljakom Rafalom Majko, ki je tretji.

V ponedeljek je na Giru zadnji prosti dan, v torek pa karavano čaka še ena zahtevna gorska etapa s kar dvema vzponoma prve kategorije.