Italijanski predsednik je skupaj s soprogo Clio slavnostno večerjo v predsedniški palači na Kvirinalu priredil v čast slovenskemu predsedniku Borutu Pahorju, ki je bil takrat na povabilo italijanskega kolega na uradnem obisku v Italiji. Slovesne večerje se je udeležil tudi najbolj uspešen slovensko-italijanski športno-trenerski par.

Dogodek je na svojem blogu omenila najuspešnejša slovenska alpska smučarska vseh časov, ki je opisala svoje občutke: "Z izjemnimi rezultati, dobrimi idejami, trdim delom in kot zgled uspešnega italijansko-slovenskega sodelovanja si je Team to aMaze zaslužil povabilo na svečani večer. Bilo je posebno, čustveno, zgodovinsko doživetje."

"Lahko rečem, da sem se sama skozi leta že kar malo razvadila ob pohvalah vodilnih v državi, a tokrat je bilo v zraku nekaj več. Bila sem še bolj ponosna, da je naše delo priznano na tako visoki ravni tudi v sosednji državi, ki jo preprosto obožujem. Predsednik Pahor je delo Teama to aMaze v uradnem govoru tudi izrecno pohvalil in predstavil kot zgleden primer uspešnosti. Seveda si to štejemo za posebno čast in dodatno priznanje," je na blogu zapisala Mazejeva.

Srečanje je, kot je dejala, pustilo velik pečat tudi zaradi Andree, "ki svojo dolgo in uspešno družinsko tradicijo trdno in zravnano nosi naprej. To, da ga je sprejel predsednik njegove države, vsem njegovim bližnjim zelo veliko pomeni".