Poslovna skrivnost

Smučarska zveza se je v petek s sporočilom za javnost odzvala na različne izjave v javnosti, v zvezi s proračunom panoge za alpsko smučanje. "Vodstvo Smučarske zveze Slovenije je že 23. aprila predsedniku panoge za alpsko smučanje Dušanu Gorišku in odboru panoge podrobno predstavilo proračun za sezono 2014/2015 v višini 1.080.000 evrov. Poleg tega zneska je proračun panoge sestavljen še iz pogodbe z najboljšo smučarsko na svetu Tino Maze (poslovna skrivnost), 210.000 evrov za skupne stroške panoge ter 100.000 evrov za pokrivanje izgube iz preteklih sezon. Panoga tako že nekaj časa razpolaga s sredstvi, ki so na voljo za programe, zato ni nikakršnega zadržka, da se program ne bi mogel izvajati. Izjava o sporazumni prekinitvi pogodbe z vodjo panoge Dušanom Blažičem ne drži. SZS je na zahtevo predsednika panoga za alpsko smučanje enostransko prekinila pogodbo o sodelovanju," so sporočili z zveze.

Ob tem so še navedli izjavo direktorja zveze Jurija Žureja: "Lahko povem, da smo pri panogi za alpsko smučanje okvirno dogovorili pogodbe z vsemi glavnimi sponzorji, ki so tudi v preteklosti sodelovali s panogo ter pridobili nekaj novih. Upoštevali pa smo tudi dejstvo, da bo SZS iz naslova državnih sredstev predvidoma prejela manj sredstev."

Že sredi priprav na novo sezono

Najuspešnejša slovenska alpska smučarka vseh časov Tina Maze je že sredi priprav na novo sezono. Na tirolskem ledeniku Kaurental preizkuša opremo za naslednjo sezono, priprave pa so priložnost tudi za preizkušanje kandidatov za novega trenerja, ki bo v ekipi Team to aMaze zasedel izpraznjeno mesto po odhodu švicarskega strokovnjaka Maura Pinija, ki je Korošici pomagal pri osvojitvi dveh zlatih kolajn na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju.

Potem ko je Mazejeva v Sočiju z olimpijskima zlatima kolajnama zaokrožila uspehe na največjih tekmovanjih, so se pojavila tudi razmišljanja o koncu tekmovalne poti. Vendar pa namerava 31-letna tekmovalka iz Črne na Koroškem v karavani v veliko zadovoljstvo slovenskih ljubiteljev alpskega smučanja vztrajati v karavani vsaj še eno sezono.

"Bistvena stvar, zaradi katere sem se odločila, da še nadaljujem kariero, je bila ta, da v pretekli sezoni ni bilo pravega zadoščenja. Razen na olimpijskih igrah je bilo vse skupaj izjemno naporno. Nisem bila sproščena, nisem imela prazne glave kot na primer sezono prej. Ni mi dalo pravega zadovoljstva tekmovati na ta način. Zato nisem želela na takšen način končati kariere," je v pogovoru za sobotno izdajo športnega dnevnika Ekipe dejala Mazejeva. Slovenska šampionka ima pred novo sezono veliko motivacije, prepričana je, da lahko smuča še boljše, kot je v pretekli sezoni.