Oblika, velikost in vrsta definirajo estetsko vrednost ogledala. To je še posebno pomembno, saj lahko prav s tem elementom učinkovito odpravimo drobne vizualne pomanjkljivosti v stanovanju.

Igra oblik in velikosti

Kadar ogledalo uporabimo kot svetlobni korektor, je dobro narediti analizo prostora. Tako bomo ugotovili pravilen položaj in najprimernejši kot postavitve, ki bosta sorazmerna s položajem oken in drugih steklenih površin v prostoru. Na končni videz pa bosta navsezadnje vplivali tudi velikost in oblika ogledala. A verjemite, z velikimi dimenzijami boste le težko zgrešili.

Z uporabo ogledal različnih velikosti dobimo raznolike učinke. Poigramo se lahko z večjimi dimenzijami ali pa uporabimo več manjših kosov različnih velikosti in oblik; videz pa lahko še popestrimo z namestitvijo pod različnimi koti. Tako postane ogledalo izrazito dekorativen element.

Za prostornejšo in bolj svetlo kopalnico

Z ogledalom, ki je obvezen element v kopalnici, le-to tudi polepšamo. Namestimo ga nad umivalnik po vsej širini stene ali pa uporabimo več manjših ogledal, ki so lahko polepšana z dekorativnimi okvirji ali pa imajo pobrušene robove.

Kopalnico manjših dimenzij bomo z velikim ogledalom učinkovito povečali. Najbolje je izbrati model z manj opaznim, brušenim robom. Viden okvir bi lahko prostor preveč poudaril in porušil harmonijo.

Navdušimo goste že ob prihodu

Tudi hodniki so z ogledali mnogo lepši, še posebno prostor ob vhodnih vratih. Ogledalo zaključimo z dekorativnim okvirjem ali pa ga vključimo v vrata garderobne omare. Tako bomo učinkovito povečali predsobo. Skrbno izbran okvir bo vnesel v ta kotiček ob vhodnih vratih kanček elegance in dobrega okusa.

Poigrajmo se s stili

Tudi spalnice ne morejo brez ogledal. Izrazito dekorativen videz bomo dobili, če bomo z njimi polepšali drsna vrata ali ličnice garderobne omare. Lahko pa ogledala manjših dimenzij razvrstimo na pohištvo v obliki dekorativnega vzorca. V dnevnih sobah in jedilnicah ogledala, polepšana z močnimi dekorativnimi okvirji, učinkovito nadomestijo umetniška dela. Obesimo ogledalo nad starinsko komodo in nanjo postavimo drobne predmete umetniške vrednosti.

Vir: www.interijernet.hr