Po besedah Bojana Kosa iz Policijske uprave Kranj je mož tragični dogodek sam prijavil policiji. Na kraj dogodka so zaman prihiteli tudi reševalci, saj materi štirih otrok, dva od njiju je imela iz prejšnje zveze, ni bilo pomoči. Okoliščine krvavega dejanja preiskuje policija, kraj dogodka pa sta si ogledali tudi dežurna državna tožilka in preiskovalna sodnica. Preiskovalci so takoj izključili uporabo kakšnega strelnega orožja, policisti pa so prijeli osumljenega moškega in ga bodo v nadaljevanju postopka pripeljali pred preiskovalno sodnico, ki bo odločila o tem, ali bo končal v priporu ali bo sojenje pričakal na prostosti.

Do nasilja v družinski hiši idilične soseske ni prišlo prvič. V spodnjem delu hiše živita mati in oče osumljenega Janeza Fortuna. Oče Ivan Fortun je leta 2009 z nožem zabodel v prsi drugega sina, Roberta. Družinski obračun je predstavljal epilog sporov in tudi nasilja, za poskus uboja pa je bil zdaj 66-letni oče obsojen na dve leti in tri mesece zapora ter na zdravljenje. Včeraj je na prizorišče tragičnega dogodka v družini prišel tudi storilčev brat Robert, ki mu je sodišče ob obsodbi očeta odredilo prepoved približevanja. Oče je svojo kazen že prestal.

Neuradno smo izvedeli, da nesoglasij in tudi prepirov pri Fortunovih ni nikoli manjkalo, a o kakšnem zares tehtnem razlogu za krvavo dejanje, ki ga je zakrivil Janez kot glava družine, včeraj ni znal povedati nihče. Da so bili odnosi med stanovalci hiše na Francariji posebni, so zatrdili številni, ki jih je novo nasilje v sicer mirnem delu Preddvora pretreslo. Med tragičnim dogodkom sta bila v stanovanju v prvem nadstropju hiše tudi najmlajša otroka, zaradi česa natančno je umrla njuna mati, pa bosta pokazali preiskava in sodna obdukcija.