Moški brlog je soba v hiši ali kleti, lahko je tudi preurejena lopa ali garaža, kjer si lahko moški odpočije od napornega družinskega življenja. To ni običajna soba za rekreacijo, ampak prostor, kjer je lahko moški edini šef. Je njegovo osebno zatočišče, ki ga napolni s svojimi najljubšimi rečmi. Moški brlog je lahko vseh velikosti in oblik, ena stvar pa je vsem skupna – obilica testosterona.

Kaj spada v moški brlog?

Najpogosteje se v taki sobi znajdejo televizor z ogromnim zaslonom, fotelj, stereo- in videonaprave, hladilnik, računalnik in mini bar. Vendar pa moški svoje sanjske sobe ne omejujejo zgolj na te predmete in naprave. Tukaj si lahko dajo duška in izrazijo navdušenje nad svojimi konjički in zbirkami ali pa najljubšo športno ekipo. Takšen brlog je včasih videti že skoraj kot svetišče, posvečeno najljubšemu športnemu idolu, rokovski skupini ali pa avtomobilski znamki.

Takšni kotički za moške so postali celo tako priljubljeni, da so dobili svojo oddajo na televiziji, ki se imenuje Man Caves (Moški brlog ali jama). Ekipa te oddaje je prenovila in zgradila kar precej spektakularnih ''brlogov''. Vsak moški bi bil navdušen, če bi se lotili njegove garaže ali kleti ter ju predelali v sanjski prostor, v katerega naj ženske ne bi imele vstopa.

Od tehnoloških naprav do droga za striptizete

Večina v oddaji predstavljenih moških brlogov vsebuje cel spekter visokotehnoloških naprav in druge prepotrebne »moške« opreme za uživanje brez slabe vesti. Med njimi najdemo garaže, posvečene golfu in motorjem, sobo za biljard in svetišče, ki ga je raper Snoop Dogg posvetil samemu sebi, nekateri moški pa so si v svoji sobi uredili celo savno ter postavili oder in drog za striptiz. Kaj so na slednje porekle njihove soproge, žal ne vemo.