Slovenija je imela med osmimi moštvi tri rokometaše. Osmoljenca sta Miladin Kozlina in Matjaž Brumen, ki sta bila z ekipo Vardarja iz Skopja na pragu senzacionalne uvrstitve na zaključni turnir. Potem ko so Makedonci prvo tekmo izgubili za dva zadetka, so na povratni po preobratu v drugem polčasu povedli celo za štiri zadetke, na koncu pa v izdihljajih tekme ostali praznih rok, saj je Flensburg zadel za 27:25. Zaradi več zadetkov na povratni tekmi je v Köln (od 31. maja do 1. junija) napredoval nemški predstavnik.

Za tretjega Slovenca Renata Vugrinca je bil prav tako usoden nemški klub. Metalurg je izgubil že prvo tekmo doma, tako da je na gostovanje v Kiel odšel brez visokih pričakovanj in ga zapustil s porazom 26:34.

Poleg Kiela so se na F4 prepričljivo uvrstili tudi predstavniki madžarskega Veszprema; prvo tekmo s Pariz St. Germainom so dobili z 28:26, drugo doma pa 31:26.

Velik met je uspel Barceloni. Katalonci so prvo tekmo proti Rhein-Neckar Löwnu izgubili s sedmimi zadetki prednosti, a ker so na tej tekmi dosegli kar 31 zadetkov, jim je na povratnem dvoboju zadostoval izid 31:24.