V finalu kategorije do 63 kilogramov se je Trstenjakova pomerila z branilko naslova Clarisse Agbegnenou, ki je ugnala slovensko judoistko. Francozinja je Trstenjakovo premagala z minimalno prednostjo po točkah, z juko.

Drakšič, ki je bil v Franciji branilec naslova, je moral v polfinalu priznati premoč Francozu Ugu LeGrandu, v borbi za bron pa je s končnim prijemom poldrugo minuto pred koncem borbe premagal Rustama Arujova iz Azerbajdžana.

Danes je bila aktivna tudi Anka Pogačnik, ki pa je nastope s porazom že končala. Pogačnikova je nastopila v kategoriji do 70 kilogramov in uvodoma morala priznati premoč Hrvatici Barbari Matić. Kranjčanka je sicer povedla, a je Matićeva, ki je stara znanka slovenske borke, izkoristila napako varovanke Urške Žolnir, zaostanek spremenila v prednost in uspešno končala borbo, ki za ženske od letos traja štiri minute in ne več pet.

"Z Barbaro se dobro poznava, saj se precej boriva na pripravah. Kljub njeni mladosti je zelo izkušena in to je danes izkoristila. Na začetku sem ji vsilila svoj judo, tudi povedla, a nato je kaznovala mojo napako in prednost obdržala do konca," je po porazu dejala Pogačnikova.

V soboto bodo nastopili še preostali štirje posamezniki, Miha Žgank med borci do 90 kg, Matjaž Ceraj v konkurenci nad 100 kg, Ana Velenšek v kategoriji do 78 kg in aktualna evropska prvakinja Lucija Polavder v konkurenci nad 78 kg. V nedeljo bo v dvorani Park & Suites na sporedu še ekipno prvenstvo, tudi s slovensko udeležbo v obeh kategorijah.