Ecclestonov odvetnik Sven Thomas je danes v nabito polni sodni dvorani obtožbe označil za "netočne, zavajajoče in neosnovane" in poudaril, da "domnevnega podkupovanja ni bilo".

Ecclestone je, da bi lahko bolje pripravil obrambo na sodišču, formalno odstopil iz upravnega odbora F1, prav tako je izpustil nedeljsko dirko za veliko nagrado Kitajske v Šanghaju pred začetkom postopka, od razpleta katerega bo odvisna tudi prihodnost tega tekmovanja. Kaj se bo v primeru obsodbe zgodilo s tekmovanjem F1, ne ve nihče, saj naslednika Ecclestona trenutno ni.

Gre za pravno precej zapleten primer, ki kaže na sila sporen način poslovanja v zvezi s pridobivanjem vpliva v tem milijardnem poslu, povezanem s pridobivanjem organizacijskih pravic za prirejanje dirk kraljevskega avtomobilističnega tekmovanja.

Sojenje naj bi predvidoma trajalo vse do septembra. Ecclestone bo moral sodno dvorano obiskovati po dvakrat na teden; urnik obravnav so sestavili tako, da se lahko šef F1 udeležuje dirk svetovnega prvenstva.