Gomboc, ki sicer trenira in živi v Celju, je sprva premagal Rusa Alima Gadanova, nato še Izraelca Tala Flickerja. V četrtfinalu se je spet srečal z Rusom, Mihajilom Puljajevom, in izgubil po točkah. S tem se je preselil v repasaž, kjer ga je z metom za ipon po polovici borbe premagal Belorus Dimitrij Šeršan.

"Sedmo mesto je lep rezultat, mlad sem še. A mislil sem, da bo šlo še višje. Nimam odgovorov, izgovorov, ne vem, kaj se je zgodilo v repasažu. Moj cilj je bil kolajna, tekom dneva sem videl, da je bila dosegljiva, a potem se ni izšlo," je dejal dijak 1. gimnazije Celje, ki že štiri leta trenira v celjskem klubu Sankaku.

Sam meni, da trema ni bila razlog njegovega slabšega nastopa v repasažu, čeprav ga je grabila panika. "Ponoči nisem mogel spati, bil sem poln adrenalina, premišljeval sem o borbah ... Zdaj popoldan me je zagrabila panika, 'zmrznil' sem. Čeprav sem šel brezkompromisno v borbo, ne vem, kaj se je zgodilo, v minuti me je vrgel kar dvakrat. Upam, da bo naslednje prvenstvo šlo bolj gladko, da ne bo repasaža, pač pa kar polfinale ali finale," je optimistično napovedal varovanec celjskega trenerja Marjana Fabjana.

Fabjan je njegov nastop ocenil kot pogumen, a ne popoln. "Dopoldan se je odlično boril, mislil sem, da bo šel do konca, tako dobro je bil pripravljen. Zdaj pa ne vem, kaj mu je bilo. Ni bil pravi, še bo treba trenirati," je dejal tvorec številnih slovenskih uspehov v judu Fabjan.

Štirje slovenski judoisti so bili neuspešni v kvalifikacijah. Po prvi borbi se je moral posloviti Andraž Jereb, ki je v svojem debiju na članskih EP v kategoriji do 66 kilogramov uvodoma izgubil proti Akilu Gjakovu s Kosova. Matjaž Trbovc je med borci do 60 kilogramov najprej premagal Poljaka Lukasza Kielbasinskija, nato pa klonil proti prekaljenemu mačku s tatmijev, Avstrijcu Ludwigu Paischerju.

Petra Nareks, ki je Sloveniji leta 2002 v Mariboru priborila eno prvih kolajn s prvenstev stare celine, je tokrat znova lovila visoko uvrstitev, a ostala brez nje. Med borkami do 52 kg je najprej z iponom premagala Ukrajinko Marijo Bujok, nato pa morala po končnem prijemu priznati premoč Nemki Mareen Kraeh. Tudi za Vloro Beđeti je bila usodna nemška judoistka. Beđetijeva, bronasta s svetovnega prvenstva 2013 v Braziliji, je najprej premagala Poljakinjo Arleto Podolak, nato pa po zgolj osmih sekundah padla za ipon proti Nemki Miryam Roper.

V soboto bodo na blazinah dejavni trije slovenski judoisti, med njimi tudi aktualni evropski prvak v kategoriji do 73 kg Rok Drakšič. Poleg njega čaka nastop v dvorani Park & Suites še Tino Trstenjak (do 63 kg) in Anko Pogačnik (do 70 kg).