Na svetovnem pokalu v Hali Tivoli bo letos udeležba nekoliko skromnejša kot v minulih letih, a nastopili bodo vsi najboljši Slovenci, kar zagotavlja zanimive in atraktivne nastope. V ženski konkurenci se bodo predstavile najuspešnejši slovenski telovadki Teja Belak in Saša Golob ter povratnici na veliko sceno, Adela Šajn in Tjaša Kysselef.

"Trenutno nimam velikih pričakovanj pred domačo tekmo, ker bom skušala prvič na tekmi prikazati nov, težji skok. Trenirala sem dobro, poškodbo sem za silo sanirala, saj je blokada končno prijela, tako da se vseeno tekme zelo veselim," je dejala Belakova, ki se bo predvidoma predstavila na preskoku, dvovišinski bradlji in gredi. Tudi Golobova se veseli nastopov pred domačimi navijači.

"Z začetkom sezone sem zelo zadovoljna, nastopila sem na dveh svetovnih pokalih in se obakrat uvrstila v finale. Upam, da bom tako tudi nadaljevala. Težava pa je, ker v Sloveniji nikjer nimam na voljo pravega parterja za trening, tako da upam, da bom zadnje treninge pred tekmo čim bolje izkoristila," je dejala Golobova, ki se bo predstavila na parterju, kjer si želi prvič v sezoni povzpeti na zmagovalni oder.

"Četudi bo v Ljubljani konkurenca slabša kot na drugih svetovnih pokalih, se mi s tem ne obremenjujemo, saj je naš glavni cilj dobra priprava za evropsko prvenstvo. Bolj se ukvarjamo sami s seboj kot z drugimi," je napovedal selektor ženske reprezentance Andrej Mavrič.

Bertoncelj ni želel razočarati domačih navijačev

Prvi imeni moške vrste bosta Sašo Bertoncelj in Mitja Petkovšek, ki se bosta predstavila na konju z ročaji oziroma bradlji. Poleg obeh zvezdnikov bodo nastopili še Alen Dimic na bradlji in drogu, Rok Klavora in Žiga Šilc na parterju ter novinec Luka Kišek na konju z ročaji. "Načrt je takšen, da bi v kvalifikacijah nastopil z lažjo sestavo, v finalu pa bi nato morebiti, odvisno seveda od počutja in konkurence, izvajal težjo sestavo, ki jo pripravljam za evropsko prvenstvo. Odvisno od razpleta dogodkov; dokončno se bom odločil na licu mesta," je napovedal izkušeni Petkovšek, ki je sezono zelo dobro začel, saj se je na uvodnih svetovnih pokalih v Cottbusu in Dohi povzpel na stopničke.

Domačega nastopa se še posebej veseli Bertoncelj, prav tako tretji na zadnjem svetovnem pokalu v Dohi, ki pravi, da mu je v čast tekmovati doma. "V veselje mi je tekmovati doma, pred domačimi navijači. Tudi zato sem v terminu svetovnega pokala zavrnil nastop na močni tekmi v Južni Koreji, kjer bo nastopilo najboljših sedem na svetu, saj nisem želel razočarati domačih navijačev," je pojasnil Škofjeločan in dodal: "Na vsako tekmo grem po zmago, tudi tokrat hočem zmagati ali vsaj stati na zmagovalnem odru. To je dosežek, ki bi me zadovoljil."

"Fantje so dobro pripravljeni, na uvodnih tekmah so bili uspešni in verjamem, da bodo tudi v Ljubljani. Konkurenca resda ni tako številčna, kot je bila v minulih letih, a vseeno se je zbralo kar nekaj največjih zvezdnikov svetovne gimnastike," pa je dejal selektor moške reprezentance Sebastijan Piletič.

Tekmovanje se bo v petek s kvalifikacijami začelo ob 14. uri, v soboto in nedeljo pa bodo v Hali Tivoli finali najboljših po orodjih.