Prazniku primerno lahko okrasite kuhinjo in jedilnico. Seveda ste lepo pobarvali jajca in jih boste razkazovali v lični pleteni košarici, vendar pa velikonočna dekoracija ne pomeni samo velikonočnih pirhov in čokoladnih zajčkov.

Lepo okrašena miza za družinsko srečanje

Na mizo obvezno postavite tudi dehteč šopek rož, jedi pa postrezite na krožnikih in servirnih pladnjih z velikonočnimi vzorci. Prisrčne so tudi keramične posodice za sol in poper v obliki zajčkov, elegantna pa umetna drevesa, okrašena z jajci. Če ne nameravate zapravljati za velikonočno okrašeno posodo, pa lahko za manj denarja kupite vsaj takšne podloge, prtičke in košarice za kruh.

Naj goste pozdravi velikonočni venček

Če boste imeli goste, je zanimiva ideja tudi, da ustrezno zamenjate predpražnik, saj bodo tako vsi zaznali praznično vzdušje, še preden bodo sploh vstopili. Na vrata lahko obesite lepo okrašen venček. Velikonočne okraske postavite tudi v druge dele domovanja: na mize in predalnike položite keramične košarice in zajčke, kakor tudi okrašena lesena in keramična jajca.

Z okrasnimi pentljami ozaljšani stoli

Okrasite lahko tudi stole. Vzemite okrasne trakove in nanje zavežite pentlje. Na vsak stol lahko položite tudi čokoladno jajce ter tako še posebno razveselite vsakega gosta, zlasti otroke. V kopalnici lahko na tla položite velikonočno preprogo (lahko je tudi preprosta vijolična), na držala pa obesite velikonočne brisače (morda vijolične z obrobo veselih zajčkov).

Vir: www.homedit.com