Pripravite vse, kar je treba

Prijatelji vam bodo prišli pomagat in ne bodo snemali slik s sten ali prekrivali pohištva in tal z zaščitnim papirjem. Vse potrebno opravite že pred njihovim prihodom. Lesene površine, na primer stike okenskih okvirjev in vratnih podbojev s stenami, pa zaščitite z zaščitnim lepilnim trakom tik pred pleskanjem. Tako boste preprečili, da bi se odlepil.

Stene premažite z emulzijo

Stene je dobro premazati z emulzijo, kadar gre za mavčno steno, če jih nameravate pobarvati svetleje ali pa je stena že premazana z alkidno barvo. Če nameravate stene prebarvati v temnejšo barvo, potem tudi emulzijo obarvate z njo. Tako boste potrebovali manj nanosov barve.

Poskrbite za dovolj čopičev in valjčkov

Gostje bodo delali in ne postopali naokrog. Poskrbite, da bo za vse dovolj orodja. Pred začetkom je dobro čopiče in valjčke rahlo zmočiti z vodo, da bo delo potekalo bolj tekoče.

Poskrbite za »gorivo« vaših pomočnikov

Pripravite dovolj osvežilne pijače in prigrizkov za vaše goste. Prav tako jim v zahvalo za delo postrezite vsaj z enim toplim obrokom.

Razmislite o številu gostov

En prostor naj bi naenkrat pleskali štirje ljudje. Izberite takšne, ki se med seboj poznajo, se imajo radi in znajo biti sami. Gostje oziroma pomočniki naj pridejo k vam že zjutraj oziroma okoli zajtrka. Takrat imamo največ energije. Okrog kosila delo malce prekinite in ponudite jedačo, sicer vam bo pleskarje pregnala lakota.

Poskrbite za vzdušje

Poskrbite za dobro in energično delovno vzdušje. Zabavate se lahko s plesno glasbo, drobnimi nagradami za najbolj natančnega pleskarja in podobno. Stene je najbolje pleskati v paru, tako da eden barva najprej, drugi pa za njim.

Alkohol prihranite za konec

Če nameravate postreči alkohol, to storite ob koncu dela. Drugače se vam lahko zgodi, da bodo gostje obsedeli, še preden bodo stene prepleskane do konca.