Izberite pravi odtenek

Po navadi strop barvamo z belo barvo, ki je najbolj enostavna izbira, saj z njo ne moremo zgrešiti. Toda pazite, kakšen odtenek bele barve boste uporabili. Na voljo so nekoliko toplejši, kremni toni, kot tudi nekoliko hladnejši, bolj modrikasti toni. Celo belo barvo morate torej uskladiti z notranjo opremo.

img_0216.JPG

Zavedite čute

Če bi radi strop navidezno dvignili, ga prebarvajte z odtenkom, ki je za dva tona svetlejši od tistega, ki prekriva stene. Če pa bi ga radi navidezno spustili, storite ravno obratno. Prepleskajte ga z barvo, ki je za dva tona temnejša.

Zaščitite druge površine

Pleskanje stropov sicer ne bi smelo biti preveč umazano delo, toda za vsak primer vseeno umaknite zavese in slike, pohištvo pa prekrijte s pregrinjali. Slednjega boste morda morali tudi nekoliko premakniti, da boste lahko čim lažje dosegli prav vse dele stropa. Zgornji del zidov prelepite z lepilnim trakom. Enako pa storite tudi s svetili, ki so pritrjena na strop in jih ne morete umakniti.

 

3253536191_fb4fe2c408.jpg

Delajte organizirano

Stop lahko prebarvate tudi hkrati s stenami. V tem primeru vam priporočamo, da se najprej lotite stropa in šele nato sten. Pleskanja se je najlažje lotiti z valjčkom, morebitne napake pa lahko popravite z večjim čopičem. Če ste desničarji, začnite v desnem kotu in se pomikajte v krogu oziroma obratno. Barvo nanesite dvakrat; drugič šele po tistem, ko se prvi nanos posuši.