V prvem krogu je Špik dobil 53 glasov, Gorišek 52, Jože Bizjak (Ajdovščina), tretji kandidat, pa 13.

Slovenski alpski smučarski klubi imajo skupaj na voljo 127 glasov, kar 118 glasov pa je bilo prisotnih na skupščini. To kaže, kako veliko zanimanje je bilo za izbor v času, ko je slovensko alpsko smučanje v globoki krizi. Od vseh panog, ki so v sestavi SZS, le alpski del doslej ni imel novega predsednika. Ostale discipline so dobile svoja vodstva že na skupščini sredi januarja, alpsko smučanje pa vodstva ni moglo izbrati zaradi razdvojenosti, saj sta oba dosedanja poskusa zaradi postopkovnih zapletov propadla. Vodstvo SZS se je zato odločilo ponoviti postopek imenovanja v celoti, pravočasno pa je svoje kandidature oddala trojica, ki je že prej kandidirala. Prejšnji predsednik zbora alpskih disciplin Janez Dekleva se po prenehanju mandata ni odločil za vnovično kandidaturo.

Želi čim prej začeti z delom

"Mislim, da so se v vseh tem postopku naši programi kar precej poenotili. Razpoka, ki se je pokazala zlasti med mano in Špikom ni tako globoka, kot je bilo videti. Nikomur ni bilo lahko, ker se je vse tako dolgo vleklo, zato si želim, da bi čim prej začeli z delom, da voz alpskega smučanja potegnemo iz mrtve točke. Upam, da bomo čim prej združili moči in začeli z delom. Izid je bil tesen, kar ni najboljša popotnica. Najprej se bom na SZS seznanil z razmerami, financami in obveznostmi so trenerskih ekip za nazaj. Potem bodo na vrsto pogovori s tekmovalci," je dejal Gorišek.

"Moj favorit za vodenje moške ekipe je Janez Slivnik in upam, da je prost ter da bo pristal na pogoje za delo. Poznam ga že dolga leta in vem, da lahko prinese veliko pozitivnih izkušenj iz dela v tujini. Za ženske ekipe pa še nimam imena, ker ne vem, kdo je pogodbeno še naprej vezan s SZS, pa tudi razmere v ženskem delu niso tako pereče, kot v moških reprezentancah. Dušan Blažič je bil kot vodja alpskih ekip sam zelo kritičen do svojega dela in mislim, da nanj ne moremo več računati," je pojasnil Gorišek.