Sredi 53. kroga dirke, torej slabe štiri kroge pred koncem, sta Williamsa zasedala sedmo in osmo mesto, Massa je bil pred Bottasom, ko sta dirkača iz boksov prejela navodila, naj Brazilec spusti Finca predse, da bo ta poskusil prehiteti Jensona Buttna v McLarnu, ki je vozil tik pred njima. Bottas je v zadnjih krogih pred tem dosegal boljše čase, imel pa je tudi za dva kroga bolj sveže gume, zato so vodilni v ekipi Williams odločili, da Finca pošljejo v lov za Buttnom in poskusijo priti do šestega mesta in s tem kakšne točke več na malezijski dirki. »Felipe, Valtteri je hitrejši od tebe, ne zadržuj ga za seboj,« je v svojih slušalkah zaslišal Massa, Fincu pa so povedali, da ker je hitrejši od Brazilca, mu bo ta omogočil, da ga prehiti.

A njihov plan je splaval po vodi, saj Massa ni želel poslušati moštvenih ukazov in je vztrajal pred Bottasom, ki ga ni želel na silo prehiteti. Ker je Brazilec zadrževal hitrejšega moštvenega kolega, je to s pridom izkoristil Button in se je dvojcu Williamsa odlepil za dobro sekundo, kar je pomenilo, da tudi če bo Massa na koncu res spustil Bottasa naprej, bo imel Finec premalo časa, da ujame McLarna pred seboj. Vodstvo Williamsa je tako kmalu uvidelo, da njihov plan ne bo uresničljiv in je zato dirkačema naročilo, naj začneta z ohlajevanjem pregretih motorjev, Bottasu pa so prepovedali, da v zadnjih dveh krogih še poskuša prehiteti Masso.

Massa dvomil, da bi lahko Bottas prehitel Buttna, zato ga ni spustil naprej

Po dirki je bilo na obrazih dirkačev, ki se nista želela niti pogledati, videti, da je zaključek dirke pustil precej več razočaranja in nezadovoljstva pri Bottasu, medtem ko je Massa stal za svojo odločitvijo, da se upre moštvenim ukazom, saj se mu ni zdelo pošteno, da bi kljub vsemu trudu na koncu moštvenemu kolegu odstopil boljšo uvrstitev, bil pa je tudi prepričan, da Bottas ne bi mogel prehiteti Buttna.

»Dirko sem odpeljal po svojih najboljših močeh in se do konca boril z Buttnom za šesto mesto. Moj cilj je bil osvojiti čim več točk za ekipo in tudi zase, saj se borim za čim višjo uvrstitev v prvenstvu. Je pa bila to šele druga dirka sezone, zato so se mi zdela navodila iz boksov nesprejemljiva. Valtteri me ni mogel prehiteti in dvomim, da bi lahko prehitel Buttna, zato mislim, da se za ekipo z vidika točk ne bi nič spremenilo, če bi ga spustil predse,« je po dirki novinarjem dejal Massa.

Na vprašanje, če se mu zdi pošteno do ekipe, da ne upošteva moštvenih navodil iz boksov, pa je Brazilec odgovoril: »Ali je bilo to pošteno do mene, ki sem se celo dirko trudil? Imamo dva dirkača, ki vozita vsak svoje prvenstvo, a za nami sta šele dve dirki. Jaz spoštujem ekipo in ona naj spoštuje moje delo, ki ga opravljam tudi za njo. Torej spoštovanje mora biti obojestransko.«

Bottas prepričan, da bi lahko prišel do 6. mesta

Precej bolj redkobeseden je bil po dirki Bottas. »Ne želim ravno komentirati dogajanja v zadnjih krogih. Najprej se moramo pogovoriti znotraj ekipe, da vidimo, kaj se je dogajalo in kakšne ukaze so sploh dali Massi, ki jih je pač zavrnil. Za zdaj pa z njim še nisem spregovoril besede,« je dejal Finec, nato pa namignil, da je prepričan, da bi lahko ujel in prehitel Buttna. »Mislim, da je obstajala zelo dobra možnost, da bi prehitel Buttna, a moramo biti zadovoljni tudi s takšnim razpletom, saj sta oba dirkalnika osvojila točke, na prihodnjih dirkah pa bomo poskušali priti še kakšno mesto višje.«