Britansko moštvo, ki se sedaj imenuje Williams Martini Racing, je pozimi doživelo precej sprememb. Po dveh letih sodelovanja z Renaultom bo Williamsove dirkalnike letos poganjal Mercedesov motor, kar je bila po testiranjih sodeč odlična poteza, saj so imela moštva z Renaultovimi motorji ogromno težav in tudi rezultati so bili slabši, medtem ko si tisti z Mercedesovimi motorji lahko veliko obetajo vsaj od prvih dirk v sezoni. Williams je spremenil tudi zasedbo dirkačev, saj bo prvi voznik letos Felippe Massa, ki se je po dolgih letih moral posloviti od Ferrarija, drugega Williamsa pa bo tudi letos krmaril Finec Valterri Bottas.

Nič manj pomembna novost je tudi nov glavni pokrovitelj, ki bo odslej Martini, ki je glavni krivec tudi za novo barvno podobo dirkalnika FW36. Ta bo odslej bele barve, po vsej dolžini pa bo prevlečen s sinje modrim in rdečim pasom, ki ponazarja barve Martinija.

(Foto: Reuters)

Zaradi sprememb in novosti, ki moštvu dvigujeta apetite, je pred novo sezono navdušen tudi idejni oče in ustanovitelj ekipe Williams, Sir Frank Williams. »Sezona 2014 bo fascinantna, saj takšne spremembe v pravilih, kot smo jih doživeli tokrat, ponavadi prinesejo spremembo v razmerju moči med moštvi in ponudijo priložnost moštvom iz ozadja, da storijo velik korak naprej. Mi smo preko zime s precej pozitivnimi spremembami pokazali, da imamo velike ambicije, saj imamo nov dirkaški tandem, nekaj novih imen v strokovnem in tehničnem štabu, poleg tega pa tudi kar nekaj novih pokroviteljev. Z Martinijem smo dobili partnerja, ki deli našo strast do dirkanja in zmagovanja. To partnerstvo je prelomnica v naši zgodovini in veselim se tesnega sodelovanja z Martinijem v naslednjih letih,« je bil nove sezone in novega sodelovanja na današnji predstavitvi vesel Williams.

»Leto 2014 smo začeli zelo pozitivno in želim si, da bi ta dober moment obdržali tudi v Avstraliji. Naš dirkalnik je bil na testiranjih zelo zanesljiv, bil pa sem tudi navdušen nad tem, kako dobro deluje naša celotna ekipa in kako hitro sem se udomačil pri Williamsu,« pa je pred novo sezono navdušen tudi Massa, ki naj bi Williamsu po nekaj slabših sezonah znova pomagal k vrhu.