Slovenske rokometašice so še drugič v tem tednu premagale tekmice iz Švice, z novimi štirimi točkami pa ohranile možnosti, da si izborijo nastop na letošnjem evropskem prvenstvu, ki bo decembra v naši soseščini. Slovenija je na prvi kvalifikacijski tekmi izgubila s Švedsko s 25:30, na drugi premagala Srbijo z 31:26, zadnji kvalifikacijski tekmi pa bo igrala v prvi polovici junija: v sredo, 11. junija, bo v Ljubljani gostila Švedsko, v nedeljo, 15. junija, pa se bo s Srbijo pomerila v Nišu. Na evropsko prvenstvo se bosta uvrstili dve najboljši reprezentanci v skupini 5.

Izbranke slovenske selektorice Marte Bon so bile na današnjem obračunu že na robu poraza, še dobrih pet minut pred koncem tekme so zaostajale za tri gole (26:29), v prelomnih trenutkih dvoboja pa so vendarle zaigrale preudarno v napadu in dokaj kakovostno v napadu ter do zmage prišle skozi šivankino uho.

"V tem kvalifikacijskem ciklusu smo imeli velike kadrovske težave, zavoljo poškodb smo vsak dan ostali brez ene igralke, danes še brez Nine Jeriček. A najbolj pomembno je, da smo zmagale, čeravno so se Švicarke prikazale v lepi luči. Čakali smo na njihove napake, a jih nismo dočakali. Po drugi strani pa so najslajše zmage prav tiste, ki so dosežene po slabi igri, tudi to je umetnost," je po rokometni srhljivki na Kodeljevem dejala Bonova, ki je zavoljo dokaj medle predstave svojih varovank bržkone dobila nekaj dodatnih sivih las, a najbolj pomembno je, da je zmaga ostala na Kodeljevem.

V slovenski reprezentanci je bila najbolj učinkovita Ana Gros s šestimi goli, Lina Krhlikar, Tamara Mavsar in Maja Šon so jih dosegle po pet.