Nasprotnik Celjanov v osmini finala lige prvakov je bil isti kot v finalu pred desetimi leti, ko so štajerski rokometaši osvojili ligo prvakov. Celjani so vseskozi poudarjali, da so bogati Nemci favoriti, obenem pa na prvi tekmi doma, ki so jo dobili z golom razlike (26:25), potrdili, da so tudi Nemci ranljivi in da v tem športu vedno velja, da je žoga okrogla. Vse do 51. minute so bili Celjani na pragu velikega presenečenja, v končnici pa so Nemci naredili odločilno razliko in se osmič v zgodovini kluba zavihteli v četrtfinale tega tekmovanja. Kakšnih 5000 gledalcev v dvorani je videlo atraktiven rokomet in Celjani so potrdili, da so se zasluženo prebili med najboljših 16 ekip v Evropi.

Trener Celja Branko Tamše ni mogel računati na vse svoje igralce. Še vedno sta poškodovana Vid Poteko in Gregor Potočnik, vrnil se je Blaž Blagotinšek, Žiga Mlakar pa je kljub bolezni stopil na igrišče. Kljub temu je Tamše našel taktiko za uspešno igro proti enemu od evropskih rokometnih velikanov. V ospredju je bila predvsem dobra obramba, ki je uspela ustaviti nemški protinapad. V uvodu so Nemci še gospodarili na igrišču in v 9. minuti vodili s 6:3, nato pa so Celjani vseskozi ogrožali nemško vodstvo. Po golih Gašperja Marguča in Žige Mlakarja pa sta bili ekipi v 26. minuti poravnani pri 12. golu. Po izenačenju na 14:14 so imeli slovenski rokometaši celo protinapad za vodstvo, povsem ob koncu pa je Luka Žvižej zgrešil protinapad za izenačenje ob polčasu na 15. golu.

V drugem delu so se Celjani približali v 38. minuti še na 17:16, večji del pa so Nemci spet vodili za dva ali tri gole. Blestel je predvsem Flensburgov vratar Mathias Andersson, ki je prav na 36. rojstni dan Celjanom kljub dobro pripravljenim napadom preprečeval gole. Ključna je bila nato 51. minuta srečanja, ko je bil izključen Ivan Slišković in Nemci so vodstvo 24:22 kljub razpoloženemu vratarju Matevžu Skoku spremenili v 26:22. Celjski strateg Tamše je poskušal z minuto odmora, a je Thomas Mogensen v 54. minuti kljub temu zadel za 28:23 in praktično odločil zmagovalca. V končnici je nemška prednost znašala pet golov, povsem ob koncu pa se je nekoliko stopila.