Rokometaši Celja Pivovarne Laško so tretjič zapored in skupno 17. osvojili pokalno lovoriko. V finalu so premagali presenečenje zaključnega turnirja Sviš Ivančno Gorico. Do pokalne lovorike je "končno" prišel tudi trener Celja Branko Tamše, ki je pred tem vodil Gorenje Velenje, z njim osvojil državno prvenstvo, nikoli pa pokalnega naslova. Dolenjci so kljub porazu že z uvrstitvijo v finale dosegli največji klubski uspeh v pokalu Slovenije.

Dolenjce zlomili z odličnim začetkom v drugem polčasu

V njem pa gostiteljev zaključnega turnirja, ki so v sobotnem polfinalu odigrali težko tekmo z velikimi tekmeci Velenjčani, niso resneje ogrozili. Še največ preglavic so jim povzročali v prvih 30 minutah, z odličnim začetkom drugega polčasa pa so Dolenjce dokončno zlomili in na koncu slavili visoko zmago.

Obe ekipi sta v uvodnih minutah zapravili številne napade, prvi gol pa je za Celje po nekaj manj kot šestih minutah iz protinapada zadel Luka Žvižej. Na obeh straneh sta se z nekaj obrambami izkazala Vladimir Marjanovič in Matevž Skok, še en protinapad pa so izkoristili pivovarji prek Gašperja Marguča za 2:0. Rokometaši Sviša niso spravili žoge v celjski gol, prvega so zadeli šele v deveti minuti, ko je bil uspešen Miha Tomšič. Izbranci Miloša Aksentijeviča so napravili preveč napak, kar so znali izkoristiti domači ter prednost povišali na 6:2.

Z obrambo se proti koncu niso niti več trudili

Celjski navijači so v 19. minuti dočakali vnovičen nastop Boruta Mačkovška, ki se je po razpadu Dinama Minska vrnil v knežje mesto. Dve minuti pozneje je zaključil lepo akcijo (10:6), a se Dolenjci niso dali. Približali so se na dva gola zaostanka (8:10), vendar so se državni podprvaki zbrali in na odmor odšli s tremi goli zaloge (12:9).

To so Celjani takoj po prihodu povišali s tremi zaporednimi goli. Vmes je Sviš zadel prek Mihe Tomšiča, kar pa domačinov ni ustavilo. Zadeli se še dvakrat in po 37 minutah vodili s 17:10. Dolenjci so v napadu igrali brez prave ideje in s preveč napakami, 15 minut pred koncem pa zaostajali z 12:21. Celje je s trdo obrambo onemogočilo nasprotnikov napad, tudi ko je zadel, pa so hitro odgovorili z zadetkom. Pivovarji so vprašanje o zmagovalcu rešili deset minut pred koncem, ko so ob glasnem vzpodbujanju Florijanov zadeli za 24:14, do konca pa brez težav razbijali obrambo Sviša, ki se tudi ni več posebej trudila.

Najboljši strelec zaključnega turnirja je bil Gašper Marguč, ki je danes zadel petkrat, za najboljšega vratarja so izbrali Matevža Skoka, za najboljšega posameznika pa Luko Žvižeja.