Slovenski rokometni prvaki iz Velenja so uprizorili enega najlepših večerov v svoji zgodovini. Na kolena so položili slovite in razvpite tekmece iz Pariza, v tem trenutku bržkone najbolj zvezdniško zasedbo na stari celini. Mednarodna obarvana francoska zasedba ji na "prvem polčasu" osmine finala v najbolj imenitnem evropskem klubskem tekmovanju enostavno ni bila kos, Velenjčani pa so si pred povratnim dvobojem, ki bo v nedeljo, 30. marca, v Parizu priigrala prednost dveh golov.

Domače moštvo se je v uvodnih minutah kar nekoliko ustrašilo slovite ekipe na nasprotni strani igrišča. Pariška zasedba je začela suvereno, hitro si je priigrala dva gola prednosti, nato pa je vajeti igre prevzela domača ekipa. Velenjski rokometni voz je najprej potegnil vratar Benjamin Burić, po nekaterih njegovih bravuroznih obrambah pa so tudi njegovi soigralci v polju dojeli, da razvpiti Danec Mikkel Hansen, Hrvata Igor Vori in Marko Kopljar, Francozi Luc Abalo, Daniel Narcisse, Samuel Honrubia in mnogi drugi, vendarle niso noben bav-bav.

Ose so v 12. minuti izenačile na 4:4, štiri minute kasneje pa prek Maria Šoštariča prvič na dvoboju povedle s 7:6. Izbranci domačega trenerja Ivana Vajdla so do konca prvega in večji del drugega polčasa z zagrizeno obrambno igro zaustavljale "velikane" francoske ekipe, v napadu pa si s preudarno in občasno zelo duhovito igro nekajkrat priigrali tri gole prednosti (11:8, 15:12, 16:13).

Privrženci domače ekipe so bili na nogah, še posebej v 32. minuti, ko so njihovi rokometni ljubljenčki povišali na 18:14. A gostitelji se niso zaustavili, v 45. minuti so po golu Marka Dujmoviča povišali na 25:20. Na obzorju je bilo veliko presenečenje, a se Parižani niso dali. V naslednjih šestih minutah so naredili delni izid 4:0, v 54. minuti pa po zadetku nekdanjega ljubljenca velenjskega občinstva, Črnogorca Fahrudina Melića, izenačili na 27:27.

V prelomnih trenutkih so "ose" znova pičile, po zadetku Šoštariča v 56. minuti povišale na 29:27, prednost dveh golov pa zadržale do konca razburljivega dvoboja.

V slovenski ekipi je bil najbolj učinkovit Šoštarič, ki je dosegel devet golov, Staš Skube jih je dodal osem. V francoski ekipi je bil strelsko najbolj razpoložen Melić s sedmimi zadetki.