Kar zadeva uvrstitve slovenskih smučarskih skakalcev, je bilo užitek spremljati tekmovanje. Peter Prevc je potrdil svojo kvaliteto, tudi mladi so izkoristili svojo prednost domače skakalnice ter se nekateri med njimi prvič uvrstili med dobitnike točk. Pokazali so, da nam ni treba skrbeti za naslednje rodove, saj imamo veliko železa v ognju.

Freund je v izjemno dobri formi, kar dokazuje na zadnjih štirih petih, tekmah. Redno zmaguje in je zasluženo na najvišjih mestih v skupni razvrstitvi svetovnega pokala. V nedeljo bo sicer še ena tekma, a tudi tretje mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala je za mladega Prevca spodbuden in dober rezultat.

V Planici se dogajajo zanimive stvari. Ob koncu olimpijskega ciklusa se menjavajo trenerji, veliko je zakulisnih igric. Ekipe, ki niso bile uspešne, iščejo spremembe, zato se naokoli potika veliko menedžerjev. Govori se o velikih menjavah v avstrijskem taboru, ruskem, tudi italijanskem...

Planica se v letošnji luči kaže v nepopolni podobi, saj so objekti in kompleks še v izgradnji. Tudi del proti malim skakalnicam je le delno izkoriščen, nekaj pa je tudi gradbišča. Dejstvo je, da je nekoliko manj prostora za vse, kar bi Planica rada.

Luka Koprivšek je starosta slovenskega smučarskega skakanja.