Kolesarji so na četrti izvedi kolesarske dirke morali premagati 198 kilometrov dolgo traso z osmimi vzponi. Petindvajsetletni Mezgec, ki kolesari za nizozemsko moštvo Giant-Shimano, prej član Radenske in Save, je v celoti izkoristil priložnost za dokazovanje, ki so mu jo namenili v ekipi, ki je bila nekoč znana kot Argos-Shimano. Mezgec si je prvo letošnjo zmago priboril v ciljnem sprintu. Gre za njegovo drugo zmago, v majici moštva Giant-Shimano, potem ko je lani dobil eno od etap dirke po Pekingu.

"Čudovito je bilo zmagati, zahvalil bi se moštvenim sotekmovalcem, ki so mi zelo pomagali pri zmagi ter mi odpirali pot do najboljšega izhodišča za odločilni napad, tako da sem imel na koncu precej lahko delo končati kot prvi v cilju," je bil po prihodu v cilj zelo vesel Kranjčan s Primskovega. Kolesarja z vzdevkom Balboa, po filmskem liku boksarja Rockyja, naslednja preizkušnja čaka že prihodnji teden, ko bo nastopil na dirki po Kataloniji.

Na startni listi dirke po Kataloniji je ob Mezgecu še en Slovenec Jan Polanc, ki kolesari za italijansko moštvo Lampre-Merida.