Mezgec je na prav zadnji preizkušnji v sezoni, ki sodi v najvišji razred tekmovanj, končno stopil na najvišjo stopničko in to na dirki s startom na trgu Nebeškega miru (Tiananmen) s ciljnim sprintom na olimpijskem Ptičjem gnezdu v kitajski prestolnici.

"Dolgo sem čakal na ta trenutek. V prvi etapi sem bil blizu, tako da sem vedel, da mi ne manjka veliko do zmage. Vedel sem tudi, da je zadnja etapa moja velika priložnost, stavil sem na njo. Izkoristil sem zadnjo možnost v letu, to je krona moje uspešne sezone. A ne samo moje, tudi ekipe, pokazal sem, da ne moreta zmagovati le John Degenkolb in Marcel Kittel, zdaj sem tudi sam dopolnil njune uspehe. Vso dirko sem sanjal o počitnicah, končno je prišel čas, ko si jih bom lahko privoščil," je po zmagi dejal Mezgec, ki je tako po Mateju Megerliju, Borutu Božiču, Janiju Brajkoviču, Gregi Boletu in Simonu Špilaku zabeležil zmago v svetovni seriji.

V glavnini s časom zmagovalca so etapo končali tudi Borut Božič (Astana) na 16. mestu, Jan Polanc (Lampre-Merida) na 19. mestu in Janez Brajkovič (Astana) na 45. mestu.

Španec Intxausti, baskovskega porekla, je zadnjo etapo pripeljal mirno h koncu na 28. mestu s časom zmagovalca, kar je zadostovalo za potrditev skupne zmage. Gre za drugi veliki uspeh 27-letnega kolesarja letos, po zmagi na 16. etapi dirke po Italiji. Drugi skupno, z desetimi sekundami zaostanka, je Irec Daniel Martin (Garmin-Sharp), še tri sekunde več pa je na tretjem mestu skupno imel Španec David Lopez (Sky). Novi svetovni cestni prvak Portugalec Rui Costa (Movistar) je končal na četrtem mestu z 18 sekundami zaostanka.

Od Slovencev je v končnem seštevku najvišje Brajkovič na 14. mestu (+ 0:38), Polanc je 15. (+ 0:41), Mezgec je zasedel končno 87. mesto (+ 17:21), Božič (+ 20:16) pa je 101.