O tem, ali je zaradi premierne tekme na novem objektu kaj slabše spal kot pred tekmami na letalnici.

Malo te vedno skrbi, ali bo iz omare skočilo kakšno presenečenje. Novosti so brez težav obvladljive, če jih je deset odstotkov. Tukaj je vse na novo, zato je bilo kar največ težav z vzpostavitvijo logističnih poti, da ne pride do prevelikega mešanja ljudi. Prvi dan je bilo zaradi sistema postavitve ograj nekaj nereda, a smo jih že postavili na novo. Ljudje so bili doslej v Planici vajeni drugačnega sistema gibanja ob letalnici, kot je možen ob skakalnici. Gledalci, športniki in redarji so isti, pravila pa so na nekaterih mestih drugačna, kot so bila lani.

O težavah z zaletno smučino, ki so povezane tudi s toplim vremenom.

Razlike v hitrosti niso bile tako velike, da bi kdo lahko protestiral, gre pa za občutek ob vožnji skozi radius na odskočno mizo. Težava je v površinski vodi, ki ne odteče popolnoma, ampak je kapljala in se razlivala. Mi smo poskušali z rezanjem zaletne smučine. To je interventni ukrep, kakšnega vsako leto izvedemo na letalnici, tukaj pa smo ga načrtovali šele za današnjo tekmo. Za tekme bomo naredili še več zarez, da bodo imeli skakalci pod smučmi več zraka. Ob takšni temperaturi zraka je v ravnini pred odskočno mizo kot v kotlu, saj je temperatura 24 stopinj Celzija. V majhni prednosti so bili tekmovalci z začetka startnega seznama, a najvišjo hitrost 94,5 km/h na uro je imel Nejc Dežman, ki je bi s startno številko 45 v drugi polovici nastopajočih.

O vremenu za konec tedna.

Za danes in soboto ni težav, za nedeljo bo treba počakati na podrobnejšo napoved. V Planici je mogoče varno skakati pri vetru do 5 metrov na sekundo. Ni nevarnosti za tako orkanski veter, kot je bil v Harrachovu.

O včerajšnjem testnem preizkusu novih dresov.

Name so naredili pozitiven vtis, saj se bo hitrost pri pristanku zmanjšala vsaj za en kilometer na uro. Fantje so naredili dva skoka, med tistimi s pozitivnim pristopom je bil tudi Jurij Tepeš. Tistim, ki so želeli, smo dovolili, da so naredili še en skok s sedanjim dresom, da so si povrnili občutek za tekmo.

O desetih slovenskih tekmovalcih na današnji tekmi.

Fantje so izkoristili prednost domačega tekmovališča. Še nikoli se jih ni toliko uvrstilo na tekmo. Le redke so bile tekme v zadnjem času, da je imela domača reprezentanca takšen izkupiček uspešnosti.

O tem, kako daleč bo mogoče skočiti.

Dosedanji rekord je 141 metrov, skoki pa bodo možni do 143 metrov. Smo previdni. Če bi koga spustili dlje, bi ga spravili v škripce, ker bi težko naredil doskok. Pomembne so tudi sodniške ocene.

O tem, kako je Planica izkoriščena kot center za trening smučarskih skokov.

Tujci vse bolje poznajo naš center. Samo decembra je bilo 1400 vadbenih enot, na eno pa skakalec opravi pet, šest skokov. Cena enega treninga je 9 evrov in DDV.

O tem, kdo bo dokončal gradnjo letalnice po stečaju Tehnika.

Sodišče je stečajnemu upravitelju dovolilo, da jo dokonča z enim izmed sedanjih podizvajalcev.

O tem, koliko letalnice je zgrajene.

Dvajset odstotkov.

O tem, da bo preostalih 80 odstotkov velik zalogaj, da jo bodo dokončali do septembra.

Odvisno, kakšnega gradbenika bo izbral stečajni upravitelj. Na to nimamo vpliva. Doslej smo imeli dobre in slabe gradbenike. Če bo prišel nekdo, ki je vozil bager po ravnem, se bo učil dva meseca, nato pa bodo izbrali drugega. Veliko imamo podizvajalcev. V enem mesecu smo za plačilo nakazali denar 100 podizvajalcem.

O gradnji tekaškega stadiona.

Na razpis smo prejeli sedem ponudb, v začetku aprila bomo izbrali izvajalca. Če ne bo zapletov, bi se gradnja lahko začela konec aprila.

O tem, kakšna je prihodnost Planice, da bo živela vse leto.

Želimo si, da bi vsak obiskovalec v njej pustil pet evrov. Leta 2015 bodo v ponudbi vetrovnik, tekaška proga v tunelu, spust z jeklenico po letalnici, adrenalinsko otroško igrišče, skupinski ogled letalnice z vzponom na vrh zaletišča.